TikTok a ascuns conținutul persoanelor cu dizabilități

TikTok a ascuns conținutul persoanelor cu dizabilități
Liviu Mihai
Liviu Mihai
scris 3 dec 2019

Populara aplicație de short form video a încercat să protejeze oamenii diferiți discriminându-i.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Sub protecția anonimatului, angajați ai TikTok au povestit pentru publicația germană Netzpolitik cum TikTok și-a modificat algoritmul pentru ca persoanele care suferă de anumite probleme să fie văzute mai rar în cadrul rețelei.

Modificarea a fost operată în luna septembrie și viza persoanele care sufereau de anumite afecțiuni, copiii supraponderali și cei prea încrezuți precum și oamenii cu alte orientări sexuale.

Cei de la TikTok spun că au luat această măsură pentru a preveni abuzurile și reacțiile adverse la adresa acestor categorii de oameni.

Europol închide peste 30.000 de domenii de internet pentru încălcarea proprietății intelectuale CITEȘTE ȘI Europol închide peste 30.000 de domenii de internet pentru încălcarea proprietății intelectuale

Oficialii companiei recunosc, acum, că nu a fost cea mai inspirată măsură luată, însă se apără spunând că nu avut decât intenția protejării categoriilor de utilizatori vizate de modificări.

Chinezii ar fi preferat discriminarea utilizatorilor într-o încercare de a lua măsuri împotriva bullying-ului, din ce în ce mai prezent pe măsură ce și numărul utilizatorilor creștea exponențial.

TikTok pare să treacă de la un scandal la altul în ultima vreme, după ce în urmă cu câteva zile a luat măsuri împotriva unui utilizator care critica China pentru represaliile împotriva musulmanilor Uighur.

De altfel, TikTok încearcă din răsputeri să convingă publicul că nu este “aservită” Guvernului Chinez și că nu cenzurează conținutul la cererea regimului comunist de la Beijing.

viewscnt
Afla mai multe despre
tiktok
video