Huawei a găsit înlocuitor pentru Google Maps

Huawei a găsit înlocuitor pentru Google Maps
scris 20 ian 2020

Pentru că nu mai are voie să folosească Google Maps, alături de alte produse Google, Huawei va folosit pe telefoanele sale hărțile și serviciile TomTom.

Anul trecut, din considerente de securitate națională pentru care încă nu a fost aduse nici până acum dovezi publice, administrația americană a interzis Huawei să mai folosească tehnologii americane.

Decizia i-a obligat pe cei de la Huawei să găsească înlocuitori pentru multe din serviciile și aplicațiile pe care le foloseau pe smartphone-urile și tabletele companiei, inclusiv să dezvolte un sistem propriu de operare.

Facebook, dată în judecată pentru presupuse practici anticoncurențiale CITEȘTE ȘI Facebook, dată în judecată pentru presupuse practici anticoncurențiale

Printre acestea se numără și funcția de navigare, pentru care toate smartphone-urile cu Android folosesc Google Maps, considerată cea mai bună soluție la ora actuală.

Google Maps va fi înlocuit pe dispozitivele Huawei cu tehnologia furnizată de compania olandeză TomTom, cea care deține unele dintre cele mai complete hărți și soluții de navigare.

Informația a fost făcută publică de purtătorul de cuvânt al TomTom, Remco Meerstra, care nu a dorit să ofere alte informații în afara faptul că înțelegerea a fost semnată “cu mai mult timp în urmă”, însă a fost ținută secretă până acum.

Decizia administrației americane, care a urmărit să lovească în Huawei, se dovedește astfel nocivă și pentru companiile americane care lucrau cu Huawei. În acest caz, Google Maps pierde o cotă importantă de piață, Huawei fiind al doilea cel mai mare producător de smartphone-uri, iar TomTom primește o șansă nesperată de a redeveni relevant într-o piață în care fost marginalizat pe măsură ce smartphone-urile au preluat piața GPS-urilor.

viewscnt
Afla mai multe despre
huawei
google maps
navigare
harti