Huawei a raportat venituri de peste 100 de miliarde de dolari, în primele nouă luni din 2020

Huawei a raportat venituri de peste 100 de miliarde de dolari, în primele nouă luni din 2020
Profit.ro
Profit.ro
scris 23 oct 2020

Veniturile grupului chinez Huawei Technologies au urcat cu 9,9% în primele nouă luni din 2020, în contextul intensificării campaniei SUA de a restricționa expansiunea sa globală, ca urmare a temerilor de securitate, și a impactului pandemiei de coronavirus (COVID-19), transmite Reuters.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

1 aprilie - Profit Health.forum Radiografia cheltuielilor din sănătate - cu sprijinul: Arpim, Bristol Meyers Squibb, Roche, Stada, MSD, UCB Pharma Romania
9 aprilie - Eveniment Profit.ro - Investiții vs Deficit: Provocări și riscuri sub impactul datoriei și deficitelor publice în creștere
23 aprilie - Maratonul de Educație Financiară
Mazars lansează o nouă filozofie de brand CITEȘTE ȘI Mazars lansează o nouă filozofie de brand

În perioada ianuarie-septembrie 2020, veniturile Huawei au ajuns la 671,3 miliarde de yuani (100,44 miliarde de dolari), în timp ce marja de profit s-a situat la 8%, comparativ cu 8,7% în primele nouă luni din 2019, scrie Agerpres.

Huawei Technologies nu va mai produce cele mai performante cipuri, Kirin. Din cauza presiunilor SUA asupra furnizorilor Huawei, divizia de cipuri a companiei chineze, HiSilicon, nu va mai putea produce componentele cheie pentru telefoanele mobile, a anunțat recent directorul diviziei de consum a Huawei, Richard Yu. În China, consumatorii s-au grăbit să achiziționeze smartphone-uri Huawei pe fondul temerilor privind disponibilitatea unor modele mai noi.

Compania chineză a apreciat într-un comunicat că veniturile sale în primele nouă luni din 2020 "sunt în linie cu estimările". Fără a menționa sancțiunile SUA, în comunicat se arată că lanțul global de aprovizionare al Huawei "este sub o presiune intensă", iar producția și operațiunile companiei "se confruntă cu dificultăți sporite".

Huawei nu raportează datele privind vânzările de telefoane. Conform datelor firmei de cercetare de piață Canalys, în trimestrul doi din 2020 grupul sud-coreean Samsung și-a pierdut poziția de lider pe piața telefoanelor inteligente, după ce a livrat 53,7 milioane de dispozitive, fiind întrecut de compania chineză Huawei, care a vândut 55,8 milioane de unități. Este pentru prima dată în ultimii nouă ani când o altă companie în afară de Apple sau Samsung domină piața, informează raportul Canalys.

viewscnt
Afla mai multe despre
huawei
covid-19