România - campioană la majorarea importurilor de laptopuri în primele șapte luni

România - campioană la majorarea importurilor de laptopuri în primele șapte luni
Profit.ro
Profit.ro
scris 23 oct 2020

Importurile de laptopuri ale României în primele șapte luni ale anului au înregistrat un avans de 38% comparativ cu perioada similară a anului trecut, aceasta fiind cea mai mare creștere procentuală înregistrată în rândul statelor membre ale Uniunii Europene, arată datele publicate vineri de Eurostat.

Evenimente:
21 martie - Maraton Profit News TV Economia Sustenabila (ediția a II-a) – cu sprijinul: ACUE, Auchan, Liberty, OMV Petrom, Romgaz, Tinmar Energy, Transgaz, Hidroelectrica, Borsec, Nuclearelectrica
26 martie - Maraton Medika TV Inovație în estetică - cu sprijinul: Regina Maria
28 martie - Eveniment Profit.ro IMM (ediția a IV-a) - cu sprijinul: CEC Bank, Raiffeisen Bank, Porsche Finance Group Romania (Sharetoo - Abonamentul Auto), UniCredit Bank, Garanti BBVA și REI Grup

Urmărește-ne și pe Google News

La nivelul UE, doar în România (38%) și Danemarca (35%) importurile de laptopuri au înregistrat o creștere mai mare de 30%. În nouă state membre UE, importurile de laptopuri au înregistrat o creștere cuprinsă între 20% și 30% în timp ce în alte nouă state au crescut cu 10% până la 20%. În șase state membre ritmul de creștere a fost cuprins între 2% și 10% în timp ce în Estonia importurile de laptopuri au scăzut ușor, scrie Agerpres.

FOTO Facebook Dating - lansat în România CITEȘTE ȘI FOTO Facebook Dating - lansat în România

Potrivit datelor Eurostat, China a fost responsabilă pentru aproximativ 90% din importurile de laptopuri ale UE în 2019 și 2020. Importurile din China au crescut cu 19% de la 12,1 miliarde de euro în primele șapte luni din 2019 până la 14,4 miliarde de euro în primele șapte luni din 2020. În rândul primelor șase surse de importuri de laptopuri, doar Vietnamul a înregistrat o creștere procentuală mai mare (31%), de la 500 milioane de dolari până la 600 milioane de dolari.

viewscnt
Afla mai multe despre
laptopuri
importuri