Huawei a solicitat înregistrarea mărcii sistemului său de operare Hongmeng la nivel mondial

Huawei a solicitat înregistrarea mărcii sistemului său de operare Hongmeng la nivel mondial
Profit.ro
Profit.ro
scris 14 iun 2019

Huawei a solicitat înregistrarea mărcii sistemului său de operare Hongmeng în cel puțin nouă țări și în Europa, potrivit datelor unui organism al Națiunilor Unite, semn că ar putea lansa un plan de rezervă pe piețele sale principale, în condițiile în care sancțiunile americane îi pun în pericol modelul de afaceri, transmite Reuters.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Solicitarea a avut loc în urma includerii Huawei de către Statele Unite pe o listă neagră a companiilor care nu pot face afaceri cu companii americane, inclusiv cu Alphabet, al cărei sistem de operare Android este utilizat și pe telefoanele Huawei, scrie News.ro.

De atunci, Huawei, cel mai mare producător de echipamente de telecomunicații din lume, a solicitat înregistrarea mărcii Hongmeng în țări precum Cambodia, Canada, Coreea de Sud și Noua Zeelandă, potrivit datelor Organizației Mondiale pentru Proprietate Intelectuală a Națiunilor Unite (WIPO).

Google a publicat prima imagine oficială cu Pixel 4 CITEȘTE ȘI Google a publicat prima imagine oficială cu Pixel 4

Compania a mai depus cerere și în Peru, pe 27 mai, potrivit agenției antitrust din această țară, Indecopi.

Huawei are un sistem de operare de rezervă, pentru eventualitatea în care nu va mai putea utiliza softul american, a declarat Richard Yu, director general al diviziei de consum al Huawei, într-un interviu acordat la începutul acestui an publicației germane Die Welt.

Compania, care este al doilea mare producător de smartphone-uri din lume, nu a prezentat încă detalii despre sistemul de operare.

Cererile de înregistrare a sistemului de operare arată că Huawei vrea să folosească Hongmeng pentru dispozitive ca smartphone-uri, computere portabile, roboți și televizoare auto.

În China, Huawei a solicitat înregistrarea mărcii  Hongmeng în august anul trecut și a primit aprobare luna trecută, potrivit datelor oficiale.

Huawei a refuzat să comenteze.

Potrivit datelor WIPO, primele cereri pentru înregistrarea mărcii Hongmeng în afara Chinei au avut loc pe 14 mai, la Biroul pentru Proprietate Intelectuală al Uniunii Europene și în Coreea de Sud, după ce Statele Unite au semnalat că vor include Huawei pe lista neagră.

Statele Unite acuză că echipamentele de telecomunicații ale Huawei permit spionajul  în favoarea guvernului chinez, dar Huawei neagă acest lucru.

viewscnt
Afla mai multe despre
huawei
hongmeng