Huawei cere unei instanțe americane să declare neconstituțională o lege în domeniul apărării

Huawei cere unei instanțe americane să declare neconstituțională o lege în domeniul apărării
Profit.ro
Profit.ro
scris 30 mai 2019

Huawei Technologies a înregistrat o moțiune în justiția americană prin intermediul căreia solicită ca o lege a Statelor Unite în domeniul apărării să fie declarată neconstituțională, aceasta fiind cea mai recentă inițiativă a producătorului chinez de echipamente de telecomunicații de a combate sancțiunile Washingtonului care riscă să îl scoată de pe piețele globale, transmite Reuters.

Evenimente:
21 martie - Maraton Profit News TV Economia Sustenabila (ediția a II-a) – cu sprijinul: ACUE, Auchan, Liberty, OMV Petrom, Romgaz, Tinmar Energy, Transgaz, Hidroelectrica, Borsec, Nuclearelectrica
26 martie - Maraton Medika TV Inovație în estetică - cu sprijinul: Regina Maria
28 martie - Eveniment Profit.ro IMM (ediția a IV-a) - cu sprijinul: CEC Bank, Raiffeisen Bank, Porsche Finance Group Romania (Sharetoo - Abonamentul Auto), UniCredit Bank, Garanti BBVA și REI Grup

Urmărește-ne și pe Google News

Moțiunea, înregistrată în cadrul unui proces la un tribunal districtual din Texas, cere unui judecător să declare neconstituțională legea National Defense Authorization Act (NDAA). Procesul a fost înregistrat în luna martie, scrie News.ro.

Legea NDAA, adoptată de Congres anul trecut, interzice agențiilor federale și contractorilor lor să utilizeze echipamente Huawei din motive de securitate națională, motivând cu legăturile companiei cu guvernul chinez.

FOTO Cum va arăta noul mod întunecat din iOS 13 CITEȘTE ȘI FOTO Cum va arăta noul mod întunecat din iOS 13

Grupul Huawei a negat în repetate rânduri că este controlat de guvernul chinez, armată sau serviciile de spionaj din această țară.

Secretarul de Stat Mike Pompeo a menținut miercuri presiunea asupra Huawei.

“Huawei este un instrument al guvernului chinez. Au o legătură profundă. Este ceva greu de înțeles pentru americani”, a afirmat Pompeo într-un interviu acordat Fox Business Network.

Moțiunile ambelor părți implicate în proces vor fi audiate în septembrie, a declarat Glen Nager, partener la firma de avocatură Jones Day și avocatul principal al Huawei.

Unii experți legali consideră că procesul Huawei ar putea fi respins pentru că instanțele americane sun reticente ca chestiunile legate de securitatea națională să fie reanalizate de alte instituții ale guvernului.

În noiembrie 2018, o curte federală de apel a respins un proces similar intentat de firma de securitate cibernetică Kaspersky Lab din Rusia, care contesta interdicția de utilizare a softurilor companiei de către rețelele informatice ale guvernului american.

viewscnt
Afla mai multe despre
huawei
sua
lege aparare