Huawei lansează primul său telefon cu cameră foto integrată în ecran

Huawei lansează primul său telefon cu cameră foto integrată în ecran
Liviu Mihai
Liviu Mihai
scris 17 dec 2018

Producătorul chinez Huawei a prezentat Nova 4, primul său smartphone cu gaură în ecran pentru camera foto frontală și al doilea cu cameră foto de 48 MP.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Nova 4 se remarcă prin două caracteristici, ambele implicând partea de fotografiere a dispozitivului. Prima dintre acestea este designul cu gaură în colțul stânga sus al ecranului.

Orificiul este creat special pentru a acomoda camera foto frontală și a elimina bretonul, considerat de o mare parte a utilizatorilor ca un element care strică aspectul smartphone-urilor.

Al doilea element definitoriu este sistemul foto compus din trei camere, dintre care una de 48 MP. Vor exista două versiuni ale acestui telefon și doar una dintre ele va dispune de această cameră.

În cazul versiunii mai scumpe, sistemul foto este compus, alături de camera cu 48 MP și apertură f/1.8, de alte două camere cu 16 MP f/2.2 respectiv 2 MP f/2.4.

Viitoarele modele de iPhone ar putea folosi un nou tip de ecran OLED CITEȘTE ȘI Viitoarele modele de iPhone ar putea folosi un nou tip de ecran OLED

Cea de-a doua variantă păstrează cele două camere secundare, în schimb renunță la camera principală de 48 MP în favoarea uneia de 20 MP.

În ambele cazuri, camera frontală acomodată în ecran are 25 MP f/2.0 și pare (dar nu este confirmat încă) a avea un diametru mai mic decât recent lansatul Galaxy A8, primul telefon cu gaură în ecran.

Ecranul este de tip LCD și măsoară 6,4 inch, cu o rezoluție de 2310 x 1080 pixeli. La interior se ascund chipset-ul Kirin 970, 8 GB memorie RAM, 128 GB spațiu de stocare și o baterie de 3.750 mAh.

Smartphone-ul care include cea mai recentă iterație a sistemului de operare Android a fost lansat în China, unde costă aproximativ 435 de euro pentru varianta cu cameră foto de 48 MP, respectiv 400 euro pentru a doua versiune.

Lansarea europeană ar urma să aibă loc la începutul anului viitor.

Huawei lansează primul său telefon cu cameră foto integrată în ecran

viewscnt
Afla mai multe despre
huawei
smartphone
android