Huawei nu a dezvăluit niciun detaliu despre noul său telefon 5G și nici despre progresele legate de cipuri, la un eveniment de lansare de produse

Huawei nu a dezvăluit niciun detaliu despre noul său telefon 5G și nici despre progresele legate de cipuri, la un eveniment de lansare de produse
Profit.ro
Profit.ro
scris 26 sep 2023

Gigantul chinez de telecomunicații și smartphone-uri Huawei nu a dezvăluit niciun detaliu despre noul său telefon 5G și nici despre progresele legate de cipuri, în timpul unui eveniment de lansare produse, de mare profil, care a avut loc luni, transmite CNBC.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

În schimb, compania a prezentat două mașini electrice noi - primul său sedan și un SUV de ultimă generație - și a lansat noi căști wireless, printre alte produse, scrie News.ro.

Rețeaua Pizza Hut din România va fi reorganizată, multe restaurante vor fi închise CITEȘTE ȘI Rețeaua Pizza Hut din România va fi reorganizată, multe restaurante vor fi închise

Huawei colaborează cu un producător auto pentru a vinde mașini sub marca Aito.

Căștile, cu un preț de aproximativ 1.499 de yuani (205 dolari) includ cipul Huawei Kirin A2, a spus compania.

Lansările de produse au făcut parte din evenimentul de lansare a sezonului de toamnă al Huawei, care a fost transmis în direct luni după-amiază, în mandarină.

Absența telefonului i-a lăsat dezamăgiți pe mulți fani ai internetului, în ciuda indicațiilor de la începutul evenimentului din partea gazdei sale, Richard Yu, că Huawei nu va dezvălui mai multe detalii.

Yu este director executiv și CEO al grupului de afaceri de consum al Huawei și conduce operațiunile legate de mașini.

Totuși, mulți spectatori, în special pe platforma video Bilibili, au lăsat comentarii cerând detalii despre telefon.

Evenimentul Huawei a început cu o interpretare orchestrală și corală a unui cântec intitulat ”Visul meu”, în chineză. Acesta a inclus, de asemenea, un scurt discurs al celebrității din Hong Kong Andy Lau, în legătură cu lansarea de către Huawei a unui ceas de lux.

Dar încercarea de a prezenta o stare de bine cu privire la capacitățile tehnologice ale Huawei – și ale Chinei – nu a dus la un anunț tangibil la evenimentul de mare profil.

Compania a lansat luni o nouă versiune a ceasului său inteligent, o tabletă nouă despre care spune că este mai ușoară și mai subțire decât iPad-ul și un stilou care se conectează cu tableta folosind tehnologia NearLink, asemănătoare Bluetooth de la Huawei.

Tranzacție: Grupul româno-belgian EMI inteționează să preia Kadra Tech CITEȘTE ȘI Tranzacție: Grupul româno-belgian EMI inteționează să preia Kadra Tech

Tăcerea Huawei asupra noului său telefon vine în momentul în care iPhone 15 al Apple a început vineri să fie comercializat în China.

Un progres în producția de cipuri?

În urmă cu aproximativ o lună, Huawei și-a lansat în liniște cel mai recent smartphone - Mate 60 Pro - despre care recenziile indică că oferă viteze de descărcare asociate cu 5G, datorită unui semiconductor avansat.

Debutul telefonului a indicat că Huawei este capabil să utilizeze procese de înaltă tehnologie, în ciuda restricțiilor din SUA.

Analiza TechInsights a constatat că cipul Kirin 9000s din interiorul Huawei Mate 60 Pro are un procesor care a fost fabricat de gigantul chinez Semiconductor Manufacturing International Corporation, folosind un proces avansat de 7 nanometri.

Anterior, acel procesor de 7 nm necesita o mașină de litografie EUV de la compania olandeză ASML, care a început, de asemenea, să restricționeze vânzările către China.

Nu este clar dacă echipamente mai vechi sau procese alternative de achiziție au fost implicate în cea mai recentă producție de cipuri.

Când a fost întrebat despre progresele TechInsights, Huawei nu a fost disponibil pentru comentarii.

Veniturile din afacerile de consum ale Huawei s-au înjumătățit sub presiunea sancțiunilor americane, care au oprit accesul companiei chineze la tehnologiile esențiale pentru smartphone-uri, cum ar fi semiconductori și software-ul Google.

Afacerile iStyle vor stagna în acest an, la 111 milioane de euro. \ CITEȘTE ȘI Afacerile iStyle vor stagna în acest an, la 111 milioane de euro. "Modernizarea principalelor magazine din rețea, amplasate în Băneasa Mall și AFI Cotroceni, au tras în jos vânzările"

Administrația Trump a început să restricționeze accesul Huawei la tehnologie în 2019. SUA au susținut că gigantul chinez al telecomunicațiilor reprezintă un risc pentru securitatea națională, din cauza presupuselor legături cu Partidul Comunist Chinez și armata țării.

Huawei a negat în mod repetat existența unui astfel de risc.

Anul acesta, Huawei a spus că se așteaptă să-și lanseze produsele de consum emblematice într-un program ”normal”.

viewscnt
Afla mai multe despre
huawei
5g