Oracle plătește în avans circa 100 de milioane de dolari pentru cipurile produse de startupul Ampere Computing

Oracle plătește în avans circa 100 de milioane de dolari pentru cipurile produse de startupul Ampere Computing
Profit.ro
Profit.ro
scris 25 sep 2023

Oracle a fost de acord să plătească în avans 104,1 milioane de dolari pentru cipurile produse de startupul Ampere Computing, conform unei declarații depusă de companie la autoritatea de reglementare financiară, transmite Reuters.

Urmărește-ne și pe Google News

Compania a investit, de asemenea, 400 de milioane de dolari în Ampere printr-o obligațiune convertibilă, în anul fiscal 2023, scrie News.ro.

Horia Constantinescu, ANPC, despre zborurile anulate: Noua lege a Protecției Consumatorilor este blocată în Parlament de către o anumită formațiune politică, foarte apropiată de cei de la Wizz Air CITEȘTE ȘI Horia Constantinescu, ANPC, despre zborurile anulate: Noua lege a Protecției Consumatorilor este blocată în Parlament de către o anumită formațiune politică, foarte apropiată de cei de la Wizz Air

Ampere construiește cipuri de server personalizate, bazate pe tehnologia Arm, care concurează cu modelele produse de Intel și Advanced Micro Devices, care utilizează X86.

Oracle a investit sute de milioane de dolari în Ampere de când a fost fondato.

Ideea din spatele investiției în Ampere și achizițiilor sale de cipuri este de a oferi serviciului de cloud

al Oracle un avantaj față de rivali.

Amazon.com își produce propriile cipuri de server, care concurează cu Ampere, iar Google face propriile procesoare de inteligență artificială.

Ampere a refuzat să comenteze. Oracle nu a răspuns unei cereri de comentarii.

viewscnt
Afla mai multe despre
oracle
ampere computing