Huawei reacționează în problema supravegherii de către guvernele europene

Huawei reacționează în problema supravegherii de către guvernele europene

Foto: Flickr/Karlis Dambrans

Profit.ro
Profit.ro
scris 8 feb 2019

Gigantul chinez al telecomunicațiilor Huawei vrea ca securitatea cibernetică să fie privită ca o problemă tehnică, nu ideologică, și este deschis supravegherii din partea guvernelor europene, pentru a-și demonstra acest punct de vedere, potrivit reprezentantului companiei în relațiile cu instituțiile Uniunii Europene, Abraham Liu, transmite Reuters.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

1 aprilie - Profit Health.forum Radiografia cheltuielilor din sănătate - cu sprijinul: Arpim, Bristol Meyers Squibb, Roche, Stada, MSD, UCB Pharma Romania
9 aprilie - Eveniment Profit.ro - Investiții vs Deficit: Provocări și riscuri sub impactul datoriei și deficitelor publice în creștere
23 aprilie - Maratonul de Educație Financiară

Abraham Liu a făcut afirmația la o recepție organizată de companie joi seara, la Bruxelles, cu ocazia Noului An Chinezesc, scrie News.ro.

Compania este criticată pentru relațiile apropiate cu guvernul de la Beijing și suspiciunile de acesta s-ar putea folosi de tehnologia Huawei pentru spionaj. Compania respinge acuzațiile.

Liu a reiterat că Huawei nu a lezat interesele clienților sau ale țărilor și nici nu o va face.

”Securitatea cibernetică ar trebui să rămână o problemă tehnică, nu ideologică. Întrucât problemele tehnice pot fi întotdeauna rezolvate prin soluții potrivite, în timp ce problemele ideologice nu”, a afirmat Liu.

Acesta a mai spus că Huawei va fi întotdeauna ”dispusă să accepte supravegherea și sugestiile tuturor guvernelor europene, clienților și partenerilor”.

Liu a arătat că dispozitivele Huawei, testate de numeroase autorități de reglementare și operatori de telecomunicații, nu au provocat niciodată breșe grave de securitate.

Smartwatch pentru copii, retras de pe piață de Comisia Europeană CITEȘTE ȘI Smartwatch pentru copii, retras de pe piață de Comisia Europeană

Guvernele din Germania și alte state europene analizează dacă să introducă sau nu restricții împotriva echipamentelor Huawei, în replică la un avertisment transmis de SUA.

În noiembrie anul trecut, Washingtonul a transmis guvernelor și directorilor companiilor de telecomunicații din țările aliate, în special celor unde sunt amplasate baze americane, un avertisment legat de utilizarea echipamentelor Huawei, în încercarea de a convinge furnizorii de servicii wireless și de internet din aceste țări să evite respectivele echipamente.

O lună mai târziu, vicepreședintele Comisiei Europene, Andrus Ansip, responsabil pentru piața unică digitală europeană, a declarat că Uniunea Europeană ar trebui să fie “îngrijorată” în privința Huawei și a altor companii chineze din tehnologie, din cauza riscurilor la adresa industriei și a securității blocului comunitar.

Solicitările politice au determinat o serie de companii și state să reacționeze rapid în consecință.

Gabriela Firea încinge atmosfera în PSD înainte de CEx: Dragnea a tăiat un sfert din bugetul Bucureștiului. Tuturor primăriilor, cu o mână le-a dat și cu două-trei le-a luat CITEȘTE ȘI Gabriela Firea încinge atmosfera în PSD înainte de CEx: Dragnea a tăiat un sfert din bugetul Bucureștiului. Tuturor primăriilor, cu o mână le-a dat și cu două-trei le-a luat

Orange a anunțat, în Franța, că nu va folosi echipamentele Huawei pentru a construi rețele wireless 5G, Deutsche Telekom a indicat la rândul său perspectiva abandonării Huawei, iar Guvernul norvegian și-a exprimat îngrijorarea cu privire la utilizarea furnizorilor din țările cu care nu există cooperare în domeniul politicii de securitate

În Marea Britanie, BT a anunțat că nu va folosi echipamente produse de companiile chinezești în viitoarea rețea 5G și că le va elimina și pe cele existente în rețelele 3G și 4G. De asemenea, și Japonia ar putea bloca folosirea echipamentelor produse de Huawei.

Săptămâna trecută, Vodafone, al doilea mare operator mondial de telefonie mobilă, a anunțat că va suspenda introducerea echipamentelor Huawei în centrul rețelelor sale, până când țările occidentale își vor soluționa îngrijorările cu privire la activitățile grupului chinez.

Reprezentanții Huawei au respins în repetate rânduri acuzațiile privind slaba securitate a echipamentelor sale în fața unor eventuale accesări în scopuri de spionaj, spunând că acestea nu sunt mai puțin sigure comparativ cu echipamentele altor producători.

viewscnt
Afla mai multe despre
huawei
echipamente
securitate
spionaj
acuzatii
retele 5g
gsma
interzicere