Huawei vrea să depășească Apple pe piața telefoanelor inteligente până în 2018

Huawei vrea să depășească Apple pe piața telefoanelor inteligente până în 2018
scris 1 sep 2016

Producătorul chinez Huawei, aflat în prezent pe locul trei în topul vânzărilor de telefoane inteligente la nivel global, intenționează să depășească Apple, care ocupă locul doi pe această piață, până în 2018, a declarat Richard Yu, directorul general al companiei, într-un interviu acordat publicației Wall Street Journal.

Totodată, directorul Huawei a reiterat că intenționează să ajungă lider mondial pe piața telefoanelor inteligente în “patru-cinci ani de acum”.

“Anul acesta și următorul vor fi esențiale pentru succes, lucrăm din greu. Când compania va ajunge pe locul doi, va fi timpul să estimăm când urmează să devenim numărul unu”, a afirmat Yu.

Germania acuză Fiat de folosirea unui dispozitiv ilegal pentru manipularea nivelului de noxe CITEȘTE ȘI Germania acuză Fiat de folosirea unui dispozitiv ilegal pentru manipularea nivelului de noxe

La începutul anului, directorul Huawei afirmase că dorește să depășească Apple până în 2019. Huawei înregistrează creșteri solide, având în vedere prețurile mai accesibile decât ale rivalului Apple. Totodată, vânzările de iPhone scad, ceea ce permite companiei chineze să câștige cotă de piață.

Huawei a obținut, potrivit datelor Gartnet, o cotă de piață de 8,9% în al doilea trimestru, fiind în urma Apple, cu 12,9%, și a Samsung, care deține 22,3% din  piața telefoanelor inteligente.

Anul trecut, Huawei a livrat 108 milioane de smartphone-uri, cu 44% mai mult decât în 2014. Astfel, compania a avut anul trecut cea mai mare creștere procentuală a vânzărilor dintre producătorii din top 5.

viewscnt
Afla mai multe despre
huawei
richard yu
samsun
apple
smartphone
iphone
telefoane inteligente
gartner