Capitalizarea Samsung Electronic a scăzut cu 7 miliarde dolari din cauza riscului ca Galaxy Note 7 să ia foc

Capitalizarea Samsung Electronic a scăzut cu 7 miliarde dolari din cauza riscului ca Galaxy Note 7 să ia foc
Profit.ro
Profit.ro
scris 1 sep 2016

Acțiunile Samsung Electronics au scăzut joi cu 2,5%, la minimul ultimelor două săptămâni, iar compania a pierdut 7 miliarde de dolari din capitalizare, în urma informațiilor referitoare la riscul ca bateriile smartphone-urilor premium Galaxy Note 7 să ia foc, relatează Reuters.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Directorul general al Samsung Electronics a declarat miercuri că livrările de smartphone-uri Galaxy Note 7 sunt întârziate de testele de calitate, iar aprovizionarea celor mai mari trei operatori de telecomunicații din Coreea de Sud a fost oprită, scrie News.ro.

Problemele de calitate ale noului telefon premium ar putea da o lovitură majoră grupului sud-coreean, care mizează pe Galaxy Note 7 pentru a menține creșterea profitului în raport cu Apple, care urmează să prezinte noi iPhone-uri la un eveniment programat săptămâna viitoare.

”Este o lovitură majoră pentru Samsung, în special având în vedere interesul câștigat cu greu în ultima perioadă de produse precum Note 7”, a spus Bryan Ma, analist la IDC.

El a adăugat că viitoarea lansare a Apple exercită mai multă presiune pe Samsung, pentru a pune rapid sub control situația.

Reprezentanții Samsung nu au precizat ce problemă încearcă să rezolve sau dacă sunt afectate și alte piețe în afară de Coreea de Sud.

Gigantul american HP a înființat o nouă subsidiară în România CITEȘTE ȘI Gigantul american HP a înființat o nouă subsidiară în România

Compania Samsung SDI, care fabrică baterii, a anunțat că, deși furnizează bateriile pentru Galaxy Note 7, nu a primit nicio informație care să sugereze că bateriile sunt defecte.

Mai multe persoane au postat însă fotografii sau înregistrări video, afirmând că telefoanele lor au luat foc.

”Aveți grijă, cei care aveți noul Note 7, ar putea lua foc”, afirmă un utilizator pe YouTube, prezentând un telefon ars.

Acțiunile Samsung Electronics au scăzut joi cu 2,5%, iar cele ale Samsung SDI cu 6,1%, la bursa din Seul, față de un declin al pieței de 0,2%.

viewscnt
Afla mai multe despre
samsung electronic
galaxy note 7