Huawei vrea să livreze 70 de milioane de smartphone-uri în 2024

Huawei vrea să livreze 70 de milioane de smartphone-uri în 2024
Liviu Mihai
Liviu Mihai
scris 15 oct 2023

În ciuda interdicțiilor impuse de Statele Unite, Huawei își propune ca anul viitor să dubleze numărul de smartphone-uri pe care le livrează.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Producătorul chinez Huawei, care, de ani buni, are accesul restricționat la anumite componente hardware și software dezvoltate în Statele Unite, vrea să ajungă anul viitor undeva la 60-70 de milioane de smartphone-uri livrate.

Asta înseamnă că, în ciuda embargoului american, producătorul chinez își propune să-și dubleze livrările comparativ cu nivelul din 2002 și 2023.

Microsoft a depășit ultimul obstacol pentru tranzacția gigant cu Activision Blizzard. Drepturile de streaming pentru jocuri, vândute către o companie prezentă și în România CITEȘTE ȘI Microsoft a depășit ultimul obstacol pentru tranzacția gigant cu Activision Blizzard. Drepturile de streaming pentru jocuri, vândute către o companie prezentă și în România

Ambițiile Huawei vin după ce compania a reușit să-și creeze, în ultima vreme, stocuri semnificative de componente pentru smartphone-uri.

Pe stocurile companiei se regăsesc acum cantități importante de camere foto, lentile, plăci de circuite și alte componente necesare pentru producerea smartphone-urilor.

De teama unor noi restricții, Huawei a cerut anterior Qualcomm să-i livreze întreagă comandă pentru 2024 până cel târziu în iunie. Qualcomm este singurul furnizor american de cipuri 4G pe care Huawei îl mai are.

În plus, Huawei a colaborat cu SMIC, cel mai mare producător chinez de cipuri, pentru producerea cipurilor mobile de 5G bazate pe procesele de construcție de 7nm și 14nm - cele mai avansate tehnologii disponibile deocamdată în China.

Compania chineză a fost grav afectată de restricțiile impuse de Statele Unite. De la 240,6 milioane de smartphone-uri, câte livra în 2019, când era al doilea producător după Samsung, Huawei a livrat doar 30,5 milioane de smartphone-uri anul trecut și este pe locul zece.

viewscnt
Afla mai multe despre
huawei
qualcomm
smartphone