IBM vrea să îmbunătățească previziunile meteo cu ajutorul smartphone-urilor

IBM vrea să îmbunătățească previziunile meteo cu ajutorul smartphone-urilor
Liviu Mihai
Liviu Mihai
scris 17 ian 2019

Noul sistem de prognoză meteo al celor de la IBM se va folosi de datele colectate de smartphone-uri pentru a oferi informații mai corecte despre condițiile meteo la nivel global.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

1 aprilie - Profit Health.forum Radiografia cheltuielilor din sănătate - cu sprijinul: Arpim, Bristol Meyers Squibb, Roche, Stada, MSD, UCB Pharma Romania
9 aprilie - Eveniment Profit.ro - Investiții vs Deficit: Provocări și riscuri sub impactul datoriei și deficitelor publice în creștere
23 aprilie - Maratonul de Educație Financiară

IBM și filiala sa The Weather Company au anunțat că lucrează la un nou sistem de realizare a previziunilor despre vreme care promite date mult mai corecte decât modelele tradiționale.

Numit GRAF (Global High-Resolution Atmospheric Forecasting), sistemul celor de la IBM va colecta date din mai multe surse. Pe lângă stațiile meteo, acesta va primi informații de la smartphone-uri și avioane.

Datele colectate vor fi procesate și analizate de super calculatoarele companiei înainte de a fi furnizate utilizatorilor.

Microsoft se pregătește pentru viitoarele dispozitive pliabile cu Windows CITEȘTE ȘI Microsoft se pregătește pentru viitoarele dispozitive pliabile cu Windows

Conform IBM, GRAF va realiza previziuni meteo mai bune, oferind o rezoluție de trei kilometri în locurile unde se colectează o cantitate mare de date. De asemenea, previziunea va fi actualizată la fiecare oră.

Pentru a-i liniști pe cei preocupați de intimitate, IBM spune că pentru utilizatorii de smartphone-uri trimiterea datelor colectate de barometru va fi o opțiune ce va putea fi dezactivată în cadrul aplicației.

GRAF nu are o dată exactă de lansare, IBM spunând doar că va fi disponibil cândva în cursul acestui an.

viewscnt
Afla mai multe despre
ibm
smartphone
meteo
vreme