India cere companiilor de tehnologie să nu lanseze modele lingvistice fără aprobarea guvernului

India cere companiilor de tehnologie să nu lanseze modele lingvistice fără aprobarea guvernului
Liviu Mihai
Liviu Mihai
scris 4 mar 2024

Ministerul Electronicii și IT-ului din India a emis vineri un aviz prin care li se cere firmelor de tehnologie să obțină permisiunea guvernului înainte de a lansa noi modele lingvistice.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente
27 mai - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a
30 mai - Maratonul Fondurilor Europene
6 iunie - Maratonul Energiei
13 iunie - Eveniment Profit: Piața de Capital.forum - Provocări pentru dezvoltarea piețelor și creșterea lichidității, Ediția a IV-a. Parteneri BCR, CEC Bank, Sphera, Teraplast

Același aviz le cere companiilor să se asigure că serviciile sau produsele lor nu suferă de părtinire sau discriminare ori amenință în vreun fel integritatea procesului electoral.

Avizul nu este obligatoriu din punct de vedere juridic, însă, ministrul adjunct IT al Indiei, Rajeev Chandrasekhar, spune că ”acesta este viitorul reglementării" în materie.

Peste 30 de companii și asociații semnează o scrisoare prin care critică noile reguli Apple pentru Europa CITEȘTE ȘI Peste 30 de companii și asociații semnează o scrisoare prin care critică noile reguli Apple pentru Europa

Noul aviz marchează o schimbare radicală de atitudine din partea guvernului indian, care refuza, cu un an în urmă, să reglementeze AI-ul, pe care îl considera un sector vital pentru interesele țării.

Schimbarea de atitudine a Indiei este criticată de numeroși lideri din domeniul tehnologiei, care spun că este o mutare greșită din partea Indiei, care va afecta inovația și progresul tehnologic.

Nerespectarea prevederilor legale poate atrage potențiale consecințe penale, se arată în același aviz.

viewscnt
Afla mai multe despre
ai
india