INFOGRAFIC 5% din flagship-urile vândute în ultimul trimestru sunt 5G

INFOGRAFIC 5% din flagship-urile vândute în ultimul trimestru sunt 5G
scris 10 dec 2019

Dintre toate smartphone-urile premium vândute în al treilea trimestru al acestui an, 5% sunt dotate cu 5G.

2019 a fost un an de tatonări pentru producătorii de smartphone-uri în ceea ce privește tehnologia  5G. Cum implementarea rețelelor 5G este abia la început, utilizatorii nu au avut anul acesta motivație suficientă pentru a cumpăra un telefon cu 5G.

Abia 2020 este considerat de specialiști startul oficial în cursa 5G. Unii producători de telefoane, precum Apple, nici nu s-au grăbit să lanseze device-uri compatibile anul acesta.

Chiar și așa, conform unui studiu realizat de CounterPoint, 5% din toate smartphone-urile premium vândute în al treilea trimestru al anului sunt compatibile 5G.

Samsung pregătește upgrade-uri majore pentru flagship-urile sale CITEȘTE ȘI Samsung pregătește upgrade-uri majore pentru flagship-urile sale

Samsung a dominat segmentul 5G al smartphone-urilor premium în această perioadă, câștigând 74% din piață. Urmează LG, cu 11%, și Vivo cu 5%.

Fără să dea cifre, studiul arată că cel mai vândut telefon cu 5G a fost Galaxy S10 5G, care deține de unul singur o treime din piață.

De notat că nu este vorba de întreaga piață de smartphone-uri, ci doar de segmentul flagship-urilor, 5G-ul fiind anul acesta apanajul exclusiv al celor mai scumpe smartphone-uri.

Cât despre piața flagship-urilor în anasamblu, aceasta este dominată în continuare de Apple, care deține 52%. La mare distanță, vin Samsung (25%) și Huawei (12%). Restul producătorilor au sub 2%.

INFOGRAFIC 5% din flagship-urile vândute în ultimul trimestru sunt 5G

viewscnt
Afla mai multe despre
smartphone
5g
samsung
huawei
apple