Instagram și Threads nu vor mai recomanda conținut politic

Instagram și Threads nu vor mai recomanda conținut politic
Liviu Mihai
Liviu Mihai
scris 10 feb 2024

Într-un an cu foarte multe alegeri în întreaga lume, două dintre platformele Meta nu vor mai promova în feed-urile personalizate conținutul ce are legătură cu politica.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Meta nu va mai recomanda conținutul politic utilizatorilor de Instagram și Threads, a anunțat șeful Instagram, Adam Mosseri.

Conținutul politic nu va fi complet blocat, ci doar nu va mai fi „amplificat” de algoritm, explică șeful Instagram. Utilizatorii vor putea vedea în continuare postările politice făcute de persoanele pe care le urmăresc, dar politica va dispărea din fluxurile care aduc postări din afara „bulei”.

WhatsApp pregătește lansarea suportului pentru alte aplicații de comunicare CITEȘTE ȘI WhatsApp pregătește lansarea suportului pentru alte aplicații de comunicare

Asta înseamnă că postările politice nu vor mai apărea în secțiuni precum Explore și Reels de pe Instagram și nu vor mai fi sugerate de alți utilizatori decât cei urmăriți pe Threads.

Nu este clar cum exact diferențiază din punct de vedere tehnic Meta postările politice de restul, însă, compania spune că are în vedere conținutul legat de alegeri și guverne.

Alternativ, pentru cei care, totuși, sunt interesați de politică pe cele două rețele sociale, atât Instagram, cât și Threads, vor oferi opțiuni prin care utilizatorii să aleagă ca algoritmul să le scoată acest tip de conținut în față.

Astfel, în mod implicit politica nu va mai fi recomanda pe Instagram și Threads, dar utilizatorii pot găsi la Settings o opțiune care să includă și politica printre recomandări.

Dincolo de faptul că va scăpa Meta de diverse critici legate de modul în care apar postările anumitor partide politice,  această schimbare ar putea avea și rolul de a determina partidele politice care vor să fie vizibile pe rețelele sociale ale companiei să cumpere și mai multe reclame.

Modificarea va fi operată în următoarele săptămâni.

viewscnt
Afla mai multe despre
meta
instagram
threads
politică
alegeri