Instagram testează noi protocoale pentru utilizatorii ale căror conturi sunt compromise

Instagram testează noi protocoale pentru utilizatorii ale căror conturi sunt compromise
Profit.ro
Profit.ro
scris 11 iul 2019

Platforma de socializare Instagram anunță testarea unor noi proceduri pentru utilizatorii care au nevoie să-și recâștige accesul la conturile compromise de către hackeri, informează blogul din România al producătorului de soluții de securitate Eset.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Conform specialiștilor, noua metodă de recuperare a conturilor compromise are scopul de a elimina actualul proces greoi, care poate implica un timp de așteptare îndelungat și nenumărate discuții cu echipa de suport tehnic, arată Agerpres.

"În conformitate cu noile reguli, dacă ați introdus în mod repetat o parolă incorectă - poate din cauză că parola v-a fost schimbată de către o altă persoană - aplicația vă va solicita diverse date de contact. Ați putea, de exemplu, să introduceți adresa de e-mail sau numărul de telefon pe care l-ați folosit la înregistrarea pe această platformă, astfel încât să puteți prelua accesul asupra contului dvs, chiar dacă numele de utilizator sau informațiile de contact asociate contului au fost alterate. Aceeași solicitare va apărea și dacă selectați opțiunea "Need more help" din fereastra de conectare a aplicației. În acest caz, veți primi un cod de acces din șase caractere, care vă va permite să vă recuperați profilul", notează sursa citată.

Smartphone-ul cu cameră foto rotativă Galaxy A80 este disponibil în România CITEȘTE ȘI Smartphone-ul cu cameră foto rotativă Galaxy A80 este disponibil în România

În trecut, platforma Instagram putea să-i solicite utilizatorului să-și facă un selflie în care să apară și un cod furnizat de Instagram, scris de mână, pentru a dovedi legitimitatea utilizatorului. "Și, totuși, această procedură nu ajuta întotdeauna victimele să-și recupereze conturile. În orice caz, nu se va mai apela pe viitor la o astfel de cerință în noul proces de recuperare a contului, detaliat pentru prima dată de Motherboard, care a citat o declarație prin e-mail făcută de Instagram", precizează Eset.

viewscnt
Afla mai multe despre
instagram
conturi