Instanța prelungește cu încă 60 de zile perioada în care Teamnet și Asesoft nu ar putea cere o eventuală dizolvare sau lichidare

Instanța prelungește cu încă 60 de zile perioada în care Teamnet și Asesoft nu ar putea cere o eventuală dizolvare sau lichidare
scris 29 sep 2017

Tribunalul Prahova a prelungit, vineri, la cererea DNA, ca măsură strict preventivă, cu încă 60 de zile interdicția inițierii unei eventuale proceduri de dizolvare sau lichidare a firmelor Asesoft International și Teamnet International, urmărite penal în unul dintre dosarele în care fostul deputat Sebastian Ghiță este cercetat pentru fapte de corupție. Măsura nu este definitivă și poate fi contestată.

Judecătorii de la Tribunalul Prahova au admis astfel propunerea formulată de Direcția Națională Anticorupție – Serviciul Teritorial Ploiești de prelungire a măsurii preventive a interdicției inițierii procedurii de dizolvare sau lichidare față de persoanele juridice S.C. Asesoft International S.A., și S.C. Teamnet International S.A., societăți urmărite penal în unul dintre dosarele de corupție ale fostului deputat Sebastian Ghiță.

Măsura este valabilă pentru o durată de 60 de zile, începând cu 4 octombrie 2017 până la 2 decembrie 2017 inclusiv. Decizia nu este însă definitivă și poate fi contestată în termen de 24 de ore de la comunicare.

Uniunea Europeană pune presiune pe giganții din domeniul tehnologiei în vederea combaterii discursurilor defăimătoare și a propagandei extremiste CITEȘTE ȘI Uniunea Europeană pune presiune pe giganții din domeniul tehnologiei în vederea combaterii discursurilor defăimătoare și a propagandei extremiste

Tribunalul Prahova a dispus, la începutul lunii aprilie a acestui an, interdicția inițierii procedurii de dizolvare sau lichidare a SC Asesoft International SA și SC Teamnet International SA, însă decizia instanței nu este definitivă.

Măsura a fost luatră la solicitarea formulată de Direcția Națională Anticorupție în contextul în care cele două firme sunt cercetate pentru complicitate la trafic de influență și spălare de bani.

Solicitarea procurorilor anticorupție este făcută în contextul în care în 29 martie 2017 a fost pusă în mișcare acțiunea penală împotriva celor două firme pentru săvârșirea infracțiunilor de complicitate la trafic de influență în formă continuată și spălare a banilor în formă continuată.

FOTO UPC alege o nouă identitate vizuală CITEȘTE ȘI FOTO UPC alege o nouă identitate vizuală

”De asemenea, în cauză s-a dispus luarea măsurii asigurătorii constând în indisponibilizarea, prin instituirea sechestrului, asupra bunurilor imobile aparținând inculpatelor S.C. Asesoft International S.A. și S.C. TeamnetInternational S.A. până la concurența sumelor de 13.299.972 lei respectiv 23.195.578,2 lei”, preciza DNA.

Cererea adresată de către procurorii DNA Tribunalului Prahova este motivată prin faptul că prin sentințele pronunțate de Tribunalul Prahova -Secția a II-a Civilă de Contencios Administrativ și Fiscal s-a dispus deschiderea procedurii generale a insolvenței față de debitoarele S.C. Asesoft International S.A. și S.C. Teamnet International S.A. și că până la acest moment nu a fost inițiată procedura falimentului și dizolvare a celor două persoane juridice.

Teamnet International, firmă deținută de Sebastian Ghiță până în 2012, a anunțat, în 20 martie, că a depus cererea de deschidere a procedurii de insolvență la Tribunalul Prahova și se va concentra în continuare pe reducerea costurilor operaționale.

”Am luat această decizie la nivelul board-ului Director pentru a ne susține mai departe ca business și pentru a ne onora angajamentele față de angajați, clienți, parteneri și furnizori. În perioada imediat următoare, ne vom concentra pe reducerea costurilor operaționale și optimizarea proceselor interne, menținând în același timp competențele existente în cadrul companiei”, a declarat directorul adjunct al companiei, Bogdan Nedelcu, în cadrul comunicatului.

Potrivit acestuia, firma va asigura continuitate în dezvoltarea, implementarea și mentenanța sistemelor de care este responsabilă atât în România, cât și în alte țări.

O săptămână mai târziu, completul de la secția de contencios administrativ din cadrul Tribunalului Prahova a admis cererea, dispunând deschiderea procedurii generale privind insolvența. Conform soluției publicate pe portalul instanțelor de judecată, administratorul judiciar al Teamnet International, Trust Insolvency, va fi remunerat cu 2.000 de lei.

În luna ianuarie a acestui an, directorul general al Teamnet Group, Bogdan Padiu, a afirmat că ”informația conform căreia Teamnet ar lua în considerare declanșarea procedurii de insolvență sau adoptarea oricărei alte măsuri din această categorie este una falsă”.

În ceea ce privește compania Asesoft International, pe numele acesteia a fost deschis la Tribunalul Prahova un proces care are ca obiect procedura insolvenței încă din luna august a anului 2014.

viewscnt

Informaţiile publicate de Profit.ro pot fi preluate doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea în lead a sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.

Afla mai multe despre
teamnet
asesoft
dna
dizolvare