Intel investește 20 de miliarde de dolari pentru construirea a două fabrici de cipuri

Intel investește 20 de miliarde de dolari pentru construirea a două fabrici de cipuri
Profit.ro
Profit.ro
scris 24 mar 2021

Intel a anunțat că va investi 20 de miliarde de dolari pentru construirea a două fabrici de cipuri în Ocotillo, Arizona, transmite CNBC.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

1 aprilie - Profit Health.forum Radiografia cheltuielilor din sănătate - cu sprijinul: Arpim, Bristol Meyers Squibb, Roche, Stada, MSD, UCB Pharma Romania
9 aprilie - Eveniment Profit.ro - Investiții vs Deficit: Provocări și riscuri sub impactul datoriei și deficitelor publice în creștere
23 aprilie - Maratonul de Educație Financiară

Anunțul, care coincide cu primele declarații publice ale noului CEO Pat Gelsinger de la preluarea postului, semnalează că Intel va continua să se concentreze asupra producției, pe fondul schimbărilor din industrie care i-au determinat pe concurenți să separe activitățile de proiectare a cipurilor de cele de fabricație, scrie News.ro.

Prin eMAG Ads, antreprenorii își pot promova produsele la peste 500.000 de potențiali clienți CITEȘTE ȘI Prin eMAG Ads, antreprenorii își pot promova produsele la peste 500.000 de potențiali clienți

Știrile vin în timpul unei penurii globale de cipuri, care perturbă activitățile industriale, de la producția de automobile la cea ce produse electronice, și provoacă îngrijorări că SUA rămân în urmă în producția de semiconductori.

Acțiunile Intel au crescut ușor, marți, în timpul tranzacțiilor de după închiderea burselor.

Virtual Private Server (VPS) – soluția de la Vodafone care vă permite să configurați mașinile virtuale în funcție de propriile nevoi CITEȘTE ȘI Virtual Private Server (VPS) – soluția de la Vodafone care vă permite să configurați mașinile virtuale în funcție de propriile nevoi

Intel a mai spus că va începe să fie partener de producție pentru alte companii care se concentrează pe proiectarea semiconductorilor, dar care au nevoie de o companie care să fabrice chipurile.

Intel a declarat că filiala sa care se va implica în parteneriate va fi Intel Foundry Services și va fi condusă de Randhir Thakur, actual vicepreședinte senior al Intel.

Angajamentul Intel față de producție are implicații asupra securității naționale. Intel a declarat că intră într-un parteneriat cu IBM pentru a îmbunătăți logica cipurilor și tehnologiile de ambalare, care ”vor spori competitivitatea industriei semiconductorilor din SUA și vor sprijini inițiativele cheie ale guvernului SUA”.

Cargus, soluția de servicii personalizate pentru afacerea ta! CITEȘTE ȘI Cargus, soluția de servicii personalizate pentru afacerea ta!

În februarie, președintele Joe Biden a declarat că fabricarea internă a semiconductorilor este o prioritate pentru administrația sa.

Administrația Biden speră să remedieze lipsa de cipuri și să răspundă îngrijorărilor parlamentarilor că externalizarea procesării cipurilor a făcut ca SUA  să fie mai vulnerabile la întreruperile lanțului de aprovizionare.

Într-o acțiune executivă, Biden a început o revizuire de 100 de zile care ar putea oferi companiilor americane producătoare de cipuri sprijin guvernamental suplimentar și politici noi.

Gartner Magic Quadrant 2021: Ericsson, lider în infrastructura de rețea 5G CITEȘTE ȘI Gartner Magic Quadrant 2021: Ericsson, lider în infrastructura de rețea 5G

În prezent, Intel operează patru fabrici de semiconductori în Statele Unite.

Pe jângă centru lde producție din Arizona, care este în curs de extindere, compania mai are fabrici în Massachusetts, New Mexico și Oregon. De asemenea, Intel produce cipuri în Irlanda, Israel și are o singură fabrică în China.

FOTO România are marea șansă de a-și rezolva în sfârșit problemele de gestionare a deșeurilor CITEȘTE ȘI FOTO România are marea șansă de a-și rezolva în sfârșit problemele de gestionare a deșeurilor

Gelsinger a preluat conducerea Intel pe 15 februarie, de la fostul CEO Bob Swan.

viewscnt
Afla mai multe despre
intel
cipuri