UiPath semnează o nouă achiziție, preluând Cloud Elements

UiPath semnează o nouă achiziție, preluând Cloud Elements

Daniel Dines

Profit.ro
Profit.ro
scris 23 mar 2021

UiPath, primul unicorn înființat de antreprenori români, a semnat o nouă achiziție, preluând compania Cloud Elements, o platformă implicată în integrarea de API-uri (Application Programming Interface), cu sediul în SUA.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale
FOTO România are marea șansă de a-și rezolva în sfârșit problemele de gestionare a deșeurilor CITEȘTE ȘI FOTO România are marea șansă de a-și rezolva în sfârșit problemele de gestionare a deșeurilor

„Făcând automatizarea mai ușor și mai rapid de implementat, Platforma UiPath are capacitatea de a îmbunătăți semnificativ unele dintre cele mai costisitoare și cronofage activități din companiile moderne”, a declarat Daniel Dines, co-fondator și CEO al UiPath. „Achiziționarea Cloud Elements este doar un exemplu legat de modul în care construim o platformă flexibilă și scalabilă de nivel enterprise, care ajută clienții să devină companii complet automatizate.”

Gartner Magic Quadrant 2021: Ericsson, lider în infrastructura de rețea 5G CITEȘTE ȘI Gartner Magic Quadrant 2021: Ericsson, lider în infrastructura de rețea 5G

Cloud Elements are o bază largă de clienți, incluzând companii de renume precum SAP, Capital One, DocuSign, iCIMS, FIS, Axway, PaySimple, TeamPay, Dun & Bradstreet și Xerox.

Prin eMAG Ads, antreprenorii își pot promova produsele la peste 500.000 de potențiali clienți CITEȘTE ȘI Prin eMAG Ads, antreprenorii își pot promova produsele la peste 500.000 de potențiali clienți

Luna trecută, Daniel Dines a investit în startup-ul german Luminovo, alături de 7 business angels, după ce în urmă cu n an a intrat într-o afacere din Cehia, iar în toamna anului 2019 UiPath a cumpărat alte două companii.

Învață de la traderi cu experiență prin Vestor CITEȘTE ȘI Învață de la traderi cu experiență prin Vestor

Recent, UiPath, l-a recrutat în Consiliul de Administrație pe Dan Springer, CEO al companiei DocuSign, unul dintre cei mai mari furnizori de soluții pentru semnătură electronică destinate companiilor.

Virtual Private Server (VPS) – soluția de la Vodafone care vă permite să configurați mașinile virtuale în funcție de propriile nevoi CITEȘTE ȘI Virtual Private Server (VPS) – soluția de la Vodafone care vă permite să configurați mașinile virtuale în funcție de propriile nevoi

UiPath a obținut tot recent o nouă finanțare, care a propulsat startup-ul fondat de românii Daniel Dines și Marius Tîrcă în topul celor mai valoroși 5 “unicorni” la nivel global.

UiPath a atras 750 milioane de la investitori existenți la o evaluare post-operațiune de 35 miliarde de dolari, valoare cu care a urcat pe locul 3 în clasamentul celor mai mari unicorni care-și au sediul în SUA și pe locul 5 în topul global.

De la afaceri de 50.000 la 4 milioane de euro, prin vânzarea online CITEȘTE ȘI De la afaceri de 50.000 la 4 milioane de euro, prin vânzarea online

Startup-ul din domeniul automatizării, desprins în 2015 dintr-o mică firmă românească de apartament, a devenit unicorn – companie privată evaluată la cel puțin 1 miliard de dolari - trei ani mai târziu, după organizarea a doar două runde de finanțare.

În iulie 2020, UiPath a devenit primul decacorn pornit din România, cu o evaluare de 10,2 miliarde de dolari.

Noua finanțare a propulsat compania de pe locul 22 pe locul 5 în topul celor mai valoroase companii private la nivel mondial.

UiPath a lansat recent procedurile în vederea listării pe bursa din New York, depunând, în acest sens, un proiect de declarație de înregistrare la autoritatea americană de reglementare a pieței de capital (SEC). Anterior a fost anunțat că UiPath lucrează cu JPMorgan Chase & Co., Morgan Stanley, Bank of America și Credit Suisse pentru listarea companiei, plănuită pentru 2021.

În martie 2018, Daniel Dines, co-fondatorul și CEO-ul companiei, spunea: Ne vom lista în 2-3 ani pe NASDAQ. Suntem produsul învățământului comunist, cu actuala generație e mai greu. Nu am făcut bani pentru mașini scumpe și vile în Pipera sau pentru a merge în cluburi la distracție, într-un articol care poate fi citit AICI.

viewscnt
Afla mai multe despre
uipath
topul unicornilor
finantare
runda finantare
evaluare uipath
listare bursa