Intel se extinde pe piața rețelelor 5G cu noi modele de cipuri

Intel se extinde pe piața rețelelor 5G cu noi modele de cipuri
Profit.ro
Profit.ro
scris 25 feb 2019

Intel a anunțat luni noi cipuri și parteneriate cu care speră că convingă investitorii că investițiile pe care le-a făcut în activitățile de cercetare și dezvoltare legate de tehnologia rețelelor 5G vor da rezultate, transmite Reuters.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

1 aprilie - Profit Health.forum Radiografia cheltuielilor din sănătate - cu sprijinul: Arpim, Bristol Meyers Squibb, Roche, Stada, MSD, UCB Pharma Romania
9 aprilie - Eveniment Profit.ro - Investiții vs Deficit: Provocări și riscuri sub impactul datoriei și deficitelor publice în creștere
23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară

Intel, al doilea mare producător de cipuri la nivel mondial în funcție de venituri, a intrat în sectorul datelor wireless prin achiziția în 2011 a producătorului german de cipuri modem Infineon, scrie News.ro.

VIDEO&FOTO Huawei și-a prezentat primul smartphone pliabil și este chiar mai scump decât Galaxy Fold CITEȘTE ȘI VIDEO&FOTO Huawei și-a prezentat primul smartphone pliabil și este chiar mai scump decât Galaxy Fold

Cel mai mare client al cipurilor modem ale Intel este Apple, ale cărei iPhone-uri folosesc cupuri modem pentru conectarea la rețelele de date mobile.

Afacerile cu modemuri, în care Intel concurează cu producători precum Qualcomm și MediaTek, au marje de profit mai scăzute decât cele obținute de Intel în cazul cipurile procesoarelor care intră în componența computerelor personale ți centrelor de date.

Directorul general al Intel, Bob Swan, a declarat că viitorul Intel pe segmentul rețelelor 5G, care vor începe să intre în funcțiune începând din acest an, va merge dincolo de vânzarea de modemuri producătorilor de telefoane.

Intel intenționează să vândă modemuri producătorilor  de autmobile pentru conectarea vehiculelor, precum și producătorilor industriali pentru conectarea echipamentelor. Compania urmează să vândă și alte tipuri de cipuri, respectiv procesoare și cipuri programabile, obținute în urma achiziției companiei Altera în 2016, pentru o serie de echipamente de rețele, a arătat Swan.

Acesta a mai spus luni, la Mobile World Congress din Barcelona, că Intel a încheiat un acord în urma căruia producători de echipamente de rețele ca Fibocom Wireless, Arcadyan Technology și alții vor include cipuri modem Intel în așa-nume module și porți care vor ajuta la conectarea echipamentelor industriale la rețelele 5G.

Compania a introdus și noi cipuri programabile care vor concura cu produsele companiei Xilinx, ale cărei venituri au crescut în ultimul trimestru datorită acordurilor pe segmentul 5G.

Intel mai urmează să vândă versiuni ale procesoarelor sale flagship pentru utilizarea în stațiilor 5G, care ajută la transmiterea semnalelor de la telefoane la rețelele core și a anunțat că a încheiat acorduri cu Ericsson și ZTE pentru utilizarea procesoarelor Intel în echipamentele de rețele 5G.

viewscnt
Afla mai multe despre
intel
5g