Intel se prăbușește pe bursă, cea mai mare cădere din 2021

Intel se prăbușește pe bursă, cea mai mare cădere din 2021
Andra Oprescu
Andra Oprescu
scris 26 ian 2024
Intel s-a prăbușit pe bursă premarket, după ce a prezentat o prognoză dezamăgitoare, reînnoind îndoielile cu privire la redresarea promisă de mult timp la producătorul de cipuri.
Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale
 
Prognoza Intel pentru primul trimestru, atât pentru vânzări, cât și pentru profit, a fost cu mult sub estimările Wall Street, deși directorii s-au străduit să calmeze îngrijorările în timpul unei conferințe telefonice cu analiștii.
Synopsys se extinde în România, după ce a semnat una dintre cele mai mari tranzacții la nivel mondial din ultimul an CITEȘTE ȘI Synopsys se extinde în România, după ce a semnat una dintre cele mai mari tranzacții la nivel mondial din ultimul an

Deși afacerile producătorului de cipuri pentru PC-uri se redresează, cererea slăbește pe piața cea mai profitabilă, a cipurilor pentru centrele de date.

Acțiunile Intel au scăzut cu peste 12% în tranzacțiile de dinaintea deschiderii bursei din New York, după ce joi au închis la 49,55 dolari. Dacă declinul din primele tranzacții se menține, Intel va avea cea mai mare scădere zilnică din octombrie 2021. Acțiunile au scăzut deja cu 1,4% în ianuarie.
 
Vânzările din primul trimestru vor fi între 12,2 miliarde de dolari și 13,2 miliarde de dolari, estimează compania. Anterior, estimarea medie a analiștilor era de 14,25 miliarde de dolari, potrivit datelor compilate de Bloomberg. Profitul va fi de 13 cenți pe acțiune, minus anumite elemente, față de o proiecție de 34 de cenți.
viewscnt
Afla mai multe despre
intel
actiuni
estimari intel