SUA vor efectua o amplă anchetă privind investițiile și parteneriatele în AI ale Amazon, Alphabet, Microsoft, Anthropic și OpenAI

SUA vor efectua o amplă anchetă privind investițiile și parteneriatele în AI ale Amazon, Alphabet, Microsoft, Anthropic și OpenAI
Profit.ro
Profit.ro
scris 26 ian 2024

Comisia Federală pentru Comerț a anunțat că va efectua o amplă anchetă asupra celor mai mari puteri din domeniul inteligenței artificiale, inclusiv Amazon, Alphabet, Microsoft, Anthropic și OpenAI, referitor la investiții și parteneriate, transmite CNBC.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Președintele FTC, Lina Khan, a anunțat ancheta în timpul summitului tehnologic al agenției privind inteligența artificială, descriind-o drept ”o anchetă de piață privind investițiile și parteneriatele care se formează între dezvoltatorii de inteligență artificială și furnizorii importanți de servicii cloud”, scrie News.ro.

Spotify testează propriul sistem de plăți pentru iPhone CITEȘTE ȘI Spotify testează propriul sistem de plăți pentru iPhone

Invocându-și autoritatea de a efectua un așa-numit studiu 6(b) – denumit după Secțiunea 6(b) din Legea FTC – autoritatea de reglementare poate analiza companiile AI separat de componenta sa de aplicare a legii și poate face cereri de anchetă civilă.

De exemplu, agenția poate ordona companiilor să depună rapoarte specifice și să răspundă în scris la întrebări despre afacerile lor.

”La FTC, dezvoltarea și implementarea rapidă a AI ne informează activitatea în întreaga agenție. Nu există nicio derogare a inteligenței artificiale de la legile din cărți și ne uităm îndeaproape la modurile în care companiile își pot folosi puterea pentru a împiedica concurența sau a păcăli publicul.”, a spus Khan.

În 2022, FTC a lansat o anchetă similară în industria intermediarilor de medicamente eliberate pe bază de rețetă, ”cerând celor mai mari șase firme care gestionează beneficii de farmacie să furnizeze informații și înregistrări cu privire la practicile lor de afaceri”.

Aceste firme acționează ca intermediare între companiile de asigurări și producătorii farmaceutici.

Cu doi ani mai devreme, FTC a lansat același tip de studiu asupra achizițiilor anterioare efectuate de Alphabet, Amazon, Apple , Microsoft și Facebook (acum Meta ), ”să le solicite să furnizeze informații despre achizițiile anterioare care nu sunt raportate agențiilor antitrust”.

”Cum vor arăta în cele din urmă regimurile de răspundere AI este încă o întrebare deschisă. Experiența noastră de aplicare în alte domenii va informa direct modul în care FTC abordează această activitate”, a spus Khan joi.

viewscnt
Afla mai multe despre
sua
camera de comert
amazon
alphabet