Investigația UE referitoare la Google AdSense se apropie de finalizare

Investigația UE referitoare la Google AdSense se apropie de finalizare

Comisarul pentru Concurență al UE, Margrethe Vestager

Profit.ro
Profit.ro
scris 8 nov 2018

Autoritățile de reglementare din Uniunea Europeană sunt pe cale să finalizeze o a treia investigație referitoare la Google, divizie a grupului Alphabet, care se referă la serviciul de publicitate al acesteia, AdSense, a declarat miercuri comisarul pentru Concurență al UE, Margrethe Vestager, transmite Reuters.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Declarația comisarului vine la patru luni după ce a aplicat Google o amendă record de 4,34 de miliarde de euro, pentru utilizarea sistemului de operare Android pentru blocarea companiilor concurente, scrie News.ro.

Ce preț are pe piața neagră viața digitală a unei persoane CITEȘTE ȘI Ce preț are pe piața neagră viața digitală a unei persoane

O altă amendă, de 2,4 miliarde de euro, a fost impusă Google anul trecut, pentru că nu a oferit un acces echitabil în rezultele motorului de căutare pentru site-urile de comparare a cumpărăturilor.

În 2016, Comisia Europeană a deschis o a treia investigație împotriva Google, pe care a acuzat-o că împiedă unor terțe părți să utilizeze serviciul AdSense.

”Ne apropiem de finalizarea investigației”, a declarat Vestager la summit-ul web din Lisabona.

Google a negat acuzațiile.

Vestager poate amenda companile cu până la 10% din cifra de afaceri globală, dacă acestea încalcă reglementările Uniunii Europene.

viewscnt
Afla mai multe despre
google adsense
investigatie