Yahoo încearcă să își păstreze utilizatorii prin dezactivarea funcției „auto-forwarding”

Yahoo încearcă să își păstreze utilizatorii prin dezactivarea funcției „auto-forwarding”
Andra Oprescu
Andra Oprescu
scris 11 oct 2016

Funcția “automatic forwarding”, care trimite automat o copie a mesajelor primite pe Yahoo Mail către alte adrese de e-mail, a fost suspendată, în condițiile în care compania se confruntă cu scăderea numărului de utilizatori, speriați de problemele de securitate, informează Associated Press.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Cei care au activat deja funcția nu sunt afectați de măsura adoptată de companie, însă ceilalți utilizatori nu pot, cel puțin deocamdată, să opteze pentru redirecționarea automată a e-mailurilor primite pe adresa de Yahoo către o altă adresă.

Astfel, persoanele cu adrese de Yahoo Mail sunt nevoite să utilizeze în continuare acest serviciu pentru a fi siguri că nu ratează mesaje importante.

Deși compania susține că a retras temporar funcția pentru a face unele îmbunătățiri, adevăratul motiv este, cel mai probabil, teama de a pierde o mare parte a utilizatorilor lunari din cauza neîncrederii. Yahoo se confruntă cu scăderea gradului de încredere a clienților, după ce un val de informații negative despre companie a apărut în ultimele luni.

Necazul unora, fericirea altora: Vânzările de iPhone pot crește cu 15 milioane în T3 din cauza problemelor la Galaxy Note 7 CITEȘTE ȘI Necazul unora, fericirea altora: Vânzările de iPhone pot crește cu 15 milioane în T3 din cauza problemelor la Galaxy Note 7

Astfel, Yahoo a anunțat, la finele lunii trecute, că în urmă cu doi ani “un actor sponsorizat de o unitate statală” a furat datele personale a cel puțin 500 de milioane de utilizatori.

Încă din luna august, Yahoo anuțase că face investigații în legătură cu afirmațiile unui hacker care susține că are acces la conturile a 200 de milioane de utilizatori și este dispus să le vândă online. Mai exact, un hacker cu porecla “Peace” a scos la vânzare, pe dark web, detaliile de acces la 200 de milioane de conturi, pentru circa 1.800 de dolari.

Ca și cum aceste probleme nu ar fi suficiente, Reuters a dezvăluit, la începutul acestei luni, că Yahoo a construit în secret, în 2015, un program care verifică toate e-mailurile primite de clienții săi, cu scopul de a identifica informații cerute de oficiali din serviciile americane de informații.

viewscnt
Afla mai multe despre
yahoo
e-mail
hackeri
securitate
auto-forwarding