iPadOS 15 va îmbunătăți multitasking-ul

iPadOS 15 va îmbunătăți multitasking-ul
Liviu Mihai
Liviu Mihai
scris 8 iun 2021

Apple a prezentat oficial iPadOS 15, sistemul de operare folosit de tabletele companiei, promițând mai multe îmbunătățiri de mult așteptate.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

1 aprilie - Profit Health.forum Radiografia cheltuielilor din sănătate - cu sprijinul: Arpim, Bristol Meyers Squibb, Roche, Stada, MSD, UCB Pharma Romania
9 aprilie - Eveniment Profit.ro - Investiții vs Deficit: Provocări și riscuri sub impactul datoriei și deficitelor publice în creștere
23 aprilie - Maratonul de Educație Financiară

În primul rând, Apple promite un sistem de multitasking mai bun pe iPad-uri, cu trecerea la iPadOS 15. Vor exista o serie de noi pictograme care vor face mai intuitivă folosirea modului split-view, în care două aplicații pot fi afișate una lângă alta pe ecran.

VIDEO PROFIT NEWS TV - Să ajutăm business-ul. Cristian Bărhălescu, Organizația Mamaia-Constanța: Litoralul este pregătit să facă față oricăror restricții, la prețuri bune. Statul trebuie însă să sprijine un sector vital, nu a investit nici în toalete! CITEȘTE ȘI VIDEO PROFIT NEWS TV - Să ajutăm business-ul. Cristian Bărhălescu, Organizația Mamaia-Constanța: Litoralul este pregătit să facă față oricăror restricții, la prețuri bune. Statul trebuie însă să sprijine un sector vital, nu a investit nici în toalete!

Viitoarea versiunea de iPadOS va oferi ceea ce Apple numește Shelf - un raft pe care aplicațiile folosite recent vor fi afișate și care va face mai ușoară schimbarea între acestea.

Unele dintre noutățile din iPadOS 15 nu sunt decât restanțe pe care Apple ar fi trebuit să le ofere încă de anul trecut.

Posibilitatea plasării libere a widget-urilor pe ecran și noul App Library (unde vor fi afișate toate aplicațiile instalate) sunt funcții pe care iOS 14 le oferă de anul trecut, dar ajung abia acum pe iPad.

Prima zi din iulie vine cu noi schimbări pe piața energiei electrice. Asigură-ți un preț fix avantajos pentru anul contractual următor CITEȘTE ȘI Prima zi din iulie vine cu noi schimbări pe piața energiei electrice. Asigură-ți un preț fix avantajos pentru anul contractual următor

Același este cazul și noii aplicații Translate - aceasta va fi o noutate în iPadOS 15, însă există pe iPhone încă de anul trecut.

iPadOS 15 va permite adăugarea de însemnări paginilor web vizitate în Safari, în cadrul unei noi facilități pe care Apple o numește QuickNote.

În rest, iPadOS 15 va beneficia de actualizarea aplicațiilor Apple la fel ca în cazul iOS 15. Una dintre noutățile interesante aici este SharePlay, o noua funcție din FaceTime pentru partajarea conținutului, care realizează sincronizarea acestuia între dispozitivele Apple.

viewscnt
Afla mai multe despre
apple
ipad
ipados 15