iPhone 14 Pro ar urma să țină închiși pixelii dintre crestăturile ecranului

iPhone 14 Pro ar urma să țină închiși pixelii dintre crestăturile ecranului
Liviu Mihai
Liviu Mihai
scris 2 sep 2022

Bretonul viitorului model Pro din seria iPhone 14 ar putea să fie compus din două părți, însă, Apple se pare că va opri pixeli dintre acestea pentru a lăsa impresia că este dintr-o bucată.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Zvonurile din mai multe surse credibile vehiculează de multe luni că iPhone 14 Pro va avea un nou design, în care bretonul va fi „spart” în două. Se obține astfel un breton cu două crestături care vor semăna cu litere „i” pe orizontală.

Compania americană ar fi reușit să restrângă spațiul alocat camerei frontale și sistemului Face ID, însă, noul design nu are neapărat un rol practic, ci va fi, mai degrabă, un mijloc de diferențiere.

Apple lansează un update de iOS pentru iPhone-urile vechi CITEȘTE ȘI Apple lansează un update de iOS pentru iPhone-urile vechi

Dacă un breton compus din două crestături are sens din punctul de vedere al marketingului, în utilizarea obișnuită ar apărea o mică pată de lumină între două pete negre mai mari, ceea ce nu ar face decât să distragă atenția utilizatorului.

Ca soluție la această problemă, se pare că Apple s-a gândit pur și simplu să oprească pixelii dintre cele două crestături atunci când ecranul este pornit.

Asta înseamnă, pe de o parte, că firma americană va obține diferențierea vizuală pe care o dorește și, pe de altă parte, că iPhone 14 Pro va arăta similar cu modelele anterioare cu ecranul deschis.

Ar putea exista și excepții. Se speculează că Apple ar putea folosi spațiul dintre cele două crestături pentru a afișa aici indicatorii care arată utilizatorului când sunt în uz microfonul și camera foto.

Confirmarea ori infirmarea acestor informații va veni în mai puțin de o săptămână. Apple va prezenta seria iPhone 14 pe 7 septembrie.

viewscnt
Afla mai multe despre
apple
iphone 14