iPhone-urile de anul acesta ar urma să coste între 600 și 1.000 de dolari

iPhone-urile de anul acesta ar urma să coste între 600 și 1.000 de dolari
Liviu Mihai
Liviu Mihai
scris 7 iun 2018

În vreme ce prețul pentru modelul de top ar putea fi menținut în jurul a 1.000 de dolari, Apple ar putea vinde în 2018 și versiuni mai ieftine.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Analistul, Ming-Chi Kuo, cel care este responsabil de cele mai multe informații neoficiale dar confirmate din ultimii ani despre produsele Apple, susține că cea mai ieftină versiune de iPhone de anul acesta ar putea costa 600 de dolari.

Mai multe surse, inclusiv Kuo, vorbesc despre faptul că Apple va lansa trei smartphone-uri care vor folosi designul de anul trecut al lui iPhone X. Două dintre acestea vor avea ecrane OLED de 5,8 inch respectiv 6,1 inch, iar al treilea va avea un ecran LCD de 6,1 inch.

Acum, Kuo completează această informație cu prețurile pe care el crede că le vor avea viitoarele iPhone-uri. Modelul de mijloc, iPhone X, ar urma să coste între 800 și 900 de dolari. Varianta high-end, iPhone X Plus, ar trebuie să coste între 900 și 1.000 dolari. În fine, modelul cu ecran LCD ar urma să fie cel mai ieftin dintre cele trei și să coste între 600 și 700 de dolari.

Motorola lansează smartphone-ul Moto Z3 Play CITEȘTE ȘI Motorola lansează smartphone-ul Moto Z3 Play

Kuo își expune și motivele pentru care crede că Apple a ales să vândă un iPhone care ar putea să coste doar 600 de dolari.

În primul rând, spune acesta, există o îngrijorare internă la Apple privind impactul unui preț foarte mare într-o piață matură ca cea a smartphone-urilor. Trei modele cu trei prețuri diferite ar putea oferi Apple atât volum, cât și obișnuita marjă mare de profit.

În al doilea rând, Kuo susține că vânzarea unor modele mai ieftine nu va afecta marginea de profit a Apple, deoarece compania americană a creat în ultimul an o structură mai eficientă de cost pentru componentele necesare.

În al treilea rând, Kuo este de părere că modelele mai ieftine, care vor avea volume mai mari de vânzări, vor constitui un vehicul de promovare prin simplul fapt că toate trei vor oferi funcția Face ID în condițiile în care niciun competitor nu a fost capabil până acum să ofere ceva similar.

viewscnt
Afla mai multe despre
apple
iphone