Jocurile au generat 120 miliarde de dolari în 2019

Jocurile au generat 120 miliarde de dolari în 2019
Liviu Mihai
Liviu Mihai
scris 6 ian 2020

Industria de jocuri și-a încetinit creșterea în ultimul an și același trend va fi valabil și în 2020.

Eveniment Profit
Profit.ro organizează cea de-a patra ediție a evenimentului IMM, o dezbatere pe teme ce preocupă antreprenorii mici și mijlocii în această perioadă, reunind reprezentanți ai autorităților, antreprenori și manageri de companii, organizații patronale, investitori, finanțatori și consultanți de business.
Evenimentul va fi organizat cu sprijinul: CEC Bank, Raiffeisen Bank, Porsche Finance Group Romania (Sharetoo - Abonamentul Auto) si UniCredit Bank.

Urmărește-ne și pe Google News

Întreaga industrie de jocuri, incluzând aici toate platformele, de la telefoane și tablete la PC-uri și console, a înregistrat, conform Nielsen, venituri de 120,1 miliarde de dolari anul trecut.

Vedeta anului a fost Fortnite, al celor de la Epic, joc care a generat, de unul singur, 1,8 miliarde de dolari. Fortnite a avut în 2018 venituri de 2,4 miliarde de dolari.

CEO-ul Apple, Tim Cook, continuă să câștige impresionant, dar sub 2018. Bonusurile au scăzut CITEȘTE ȘI CEO-ul Apple, Tim Cook, continuă să câștige impresionant, dar sub 2018. Bonusurile au scăzut

Față de cele 115,5 miliarde de dolari din 2018, creșterea este de 4%. Cei de la Nielsen spun că ritmul de creștere este așteptat să fie și anul acesta tot în jur de 4%, estimându-se venituri de 124,8 miliarde.

Locomotiva este în continuare reprezentată de jocurile mobile, care au generat anul trecut 64,4 miliarde de dolari. Cu 29,6 miliarde de dolari, PC-urile produc în continuare mai bine decât consolele, care au obținut venituri de 15,4 miliarde dolari.

În cazul jocurilor mobile, 80% din venituri au fost aduse de microtranzacțiile așa-ziselor jocuri gratuite.

Restul veniturilor au fost generate de platforme și tehnologii emergente, precum jocurile de realitate virtuală și augmentată.

viewscnt
Afla mai multe despre
jocuri
pc
smartphone
tablete
console
fortnite