Startup-ul românesc TypingDNA se mută în Brooklyn și ajunge la finanțări totale de 7 milioane de dolari. Google, printre noii investitori

Startup-ul românesc TypingDNA se mută în Brooklyn și ajunge la finanțări totale de 7 milioane de dolari. Google, printre noii investitori
scris 5 ian 2020

TypingDNA, startup românesc din domeniul securității digitale, care dezvoltă tehnologii bazate pe inteligență artificială, se îndreaptă se finanțări totale de 7 milioane de dolari.

Înainte de a fi prezentată aici, informația a fost anunțată cu mult înainte pe Profit Insider

Compania, înființată în urmă cu patru ani, dezvoltă tehnologie inteligentă capabilă să recunoască oamenii după stilul în care aceștia tastează.

GRAFIC Prețul bitcoin s-a dublat în 2019, însă fluctațiile abrupte au pus la încercare nervii investitorilor. Ce urmează CITEȘTE ȘI GRAFIC Prețul bitcoin s-a dublat în 2019, însă fluctațiile abrupte au pus la încercare nervii investitorilor. Ce urmează

Până acum, compania fondată de Raul Popa și Cristian Tamas a atras 5,25 milioane de dolari. Înființată în București, compania și-a mutat sediul central în New York, Brooklyn.

TypingDNA se pregătește acum să primească o nouă rundă de finanțare, condusă de Gradient Ventures, un fond de investiții al Google, destinat investițiilor în inteligență artificială, potrivit TechCrunch. 

La începutul anului trecut, compania a tras 1,5 milioane de dolari de la fondul local Gap Minder și alți investitori din SUA, Marea Britanie și UE.

TypingDNA promite o alternativă la autentificarea în doi pași. În acest context, în martie anul trecut, compania a lansat o extensie pentru Chrome care confirmă identitatea pe baza stilului de scriere.

Extensia gratuită TypingDNA Authenticator folosește ceea ce dezvoltatorul numește biometria scrisului pentru a scuti utilizatorul de verificarea telefonului pentru confirmarea autentificării.

 

viewscnt
Afla mai multe despre
typingdna
startup
companie
biometrie
autentificare biometrica