Lenovo a raportat venituri mai mari

 Lenovo a raportat venituri mai mari
Profit.ro
Profit.ro
scris 5 nov 2020

Grupul Lenovo anunță o creștere a veniturilor din al doilea trimestru (iulie-septembrie) al acestui an fiscal, ajungând la suma de 14,5 miliarde de dolari, cu 7% mai mult decât în aceeași perioadă a anului trecut, în timp ce profitul net a crescut cu 53%, până la 310 milioane de dolari.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

1 aprilie - Profit Health.forum Radiografia cheltuielilor din sănătate - cu sprijinul: Arpim, Bristol Meyers Squibb, Roche, Stada, MSD, UCB Pharma Romania
9 aprilie - Eveniment Profit.ro - Investiții vs Deficit: Provocări și riscuri sub impactul datoriei și deficitelor publice în creștere
23 aprilie - Maratonul de Educație Financiară

"Grupul Lenovo anunță o creștere a veniturilor din al doilea trimestru (iulie-septembrie) al acestui an fiscal, ajungând la suma de 14,5 miliarde de dolari, cu 7% mai mult decât în aceeași perioadă a anului trecut. Profitul înregistrat înainte de impozitare a crescut cu 52% comparativ cu trimestrul al doilea al anului fiscal anterior, ajungând la 470 de milioane de dolari, în timp ce profitul net a crescut cu 53%, până la 310 milioane de dolari", a anunțat grupul.

În plus, evoluția puternică a businessului Lenovo a fost validată prin ratingul investment grade acordat de Moody's, Standard & Poor's și Fitch, scrie News.ro.

Banii pentru TAROM vin cu măsuri dure: o treime dintre angajați vor fi concediați, jumătate dintre directori pleacă acasă. Compania va închide agenții, va renunța la sediul central și la unele acțiuni CITEȘTE ȘI Banii pentru TAROM vin cu măsuri dure: o treime dintre angajați vor fi concediați, jumătate dintre directori pleacă acasă. Compania va închide agenții, va renunța la sediul central și la unele acțiuni

"Anul 2020 este afectat de pandemia globală de COVID-19 care determină o cerere mai puternică decât oferta, însă Lenovo estimează o creștere a pieței de PC-uri mai mare decât așteptările inițiale, la aproape 300 de milioane de unități în anul calendaristic 2020, cu aproximativ 25 de milioane de unități mai mult decât anul trecut", arată raportul Lenovo.

Grupul Lenovo PCSD (PC and Smart Devices) a înregistrat creșteri ale veniturilor de până la 11,5 miliarde de dolari, cu 723 de milioane de dolari profit înainte de taxe, ceea ce înseamnă o creștere de aproape 8% comparativ cu aceeași perioadă a anului trecut. Lenovo este lider al pieței globale de PC-uri cu o cotă de piață de 23,6%.

Grupul MBG (Mobile Business Group) a înregistrat o creștere a veniturilor cu 39%, comparativ cu trimestrul al doilea al anului fiscal anterior și continuă strategia de revenire a businessului afectat de pandemie. Veniturile din regiuni cheie precum America Latină și America de Nord au fost consolidate și se înregistrează creșteri puternice în piețe precum Europa și Asia Pacific.

Grupul DCG (Data Center Group) a înregistrat de asemnea creșteri ale veniturilor cu 11% comparativ cu aceeași perioadă a anului anterior, până la 1,48 miliarde de dolari și creștere a profitabilități de la an la an. Veniturile din serviciile cloud au crescut cu peste 34%.

Lenovo este o companie globală cu 63.000 de angajați în 180 de piețe.

viewscnt
Afla mai multe despre
lenovo
pc