Life Is Hard pregătește achiziția unei noi companii

Life Is Hard pregătește achiziția unei noi companii

Cătălin Chiș, CEO și Președinte al Consiliului de Administrație LIFE IS HARD | Work Soft

scris 29 apr 2022

LIFE IS HARD (LIH), companie listată la Bursa de Valori București, piața AeRo, și-a propus pentru acest an o cifră de afaceri de peste 25 milioane lei, cu 20% creștere față de anul precedent, iar profitul net previzionat are o creștere de 11% față de 2021, de 3,9 milioane lei la finele anului în curs. 

Tot pentru 2022 compania și-a propus să atingă o valoare bursieră de 100 milioane lei, față de 64 milioane lei, capitalizarea înregistrată la finalul lui 2021.

Pentru a atinge cifrele previzionate, LIFE IS HARD va continua demersul de achiziții de companii cu competențe complementare pe zona de tehnologie, după ce anul trecut a preluat 100% din părțile sociale Innobyte Solutions, companie din eCommerce, respectiv fondurile de comerț ale companiilor APS și TreeComm – ambii jucători pe zona de servicii telco B2B.

VIDEO PROFIT NEWS TV Bogdan Maioreanu, analist eToro: Nu suntem încă într-un moment de panică. Investitorii arată încredere în piețele bursiere CITEȘTE ȘI VIDEO PROFIT NEWS TV Bogdan Maioreanu, analist eToro: Nu suntem încă într-un moment de panică. Investitorii arată încredere în piețele bursiere

Cel mai recent demers de consolidare este decizia de alocare a 2,8 milioane euro pentru achiziția unei noi companii de tehnologie, aprobată pe 28 aprilie 2022 în Adunarea Generală a Acționarilor LIH, demers care urmează a fi operaționalizat de către Consiliul de Administrație LIFE IS HARD.

„Vizăm, pentru anul în curs, creșterea valorii pe care o aducem acționarilor LIFE IS HARD și ne bazăm pe achiziții, respectiv pe creșterea organică generată de echipele noastre pe produsele din portofoliu – atât cele proprii, unde investim în consolidare, cât si cele ale partenerilor, unde suntem în proces de extindere”, menționează Cătălin Chiș, președintele Consiliului de Administrație LIH.

Investițiile din 2022 includ, de asemenea, dezvoltarea unei noi versiuni 24broker – produs propriu. Prin intermediul platformei s-au subscris în 2021 prime de asigurare în valoare de 4 miliarde de lei, ceea ce reprezintă 40% din primele intermediate de brokerii de asigurare, ca si canal de distribuție, și 28% din totalul pieței de asigurări. Investiția alocată pentru 24Broker este de 1 milion de euro.

Tot printre prioritățile companiei din 2022 se află creșterea nivelului de fidelizare, respectiv retenția angajaților, pentru care LIFE IS HARD are două direcții de acțiune: operaționalizarea primului program SOP (Stock Option Plan) care include toți membrii performanți ai echipei, respectiv instituirea unui fond de ajutorare a angajaților care traversează perioade dificile la nivel personal și care pot accesa credite acordate de LIFE IS HARD.

PROFIT NEWS TV Claudiu Cazacu, Consulting Strategist XTB România: Este posibil să avem fluctuații considerabile pe piața criptomonedelor în perioada următoare CITEȘTE ȘI PROFIT NEWS TV Claudiu Cazacu, Consulting Strategist XTB România: Este posibil să avem fluctuații considerabile pe piața criptomonedelor în perioada următoare

Astfel, fiecare angajat eligibil poate împrumuta până la 4000 lei, cu o dobândă de 1,6%/an, valoarea totală a acestui fond ridicându-se la 300.000 lei.

LIFE IS HARD|Work Soft a înregistrat în 2021 o creștere cu 199% a cifrei de afaceri și un profit net de 3,5 milioane lei, cu 227% mai mare decât în 2020.

Compania a derulat, în cursul anului trecut, mai multe activități care să îi ajute pe acționari să își flexibilizeze portofoliul, cea mai importantă fiind splitul de acțiuni, respectiv măsuri care să aibă efecte pozitive asupra lichidității.

În urmă cu un an,Life Is Hard a semnat contractul de preluare a 100% din pachetul de acțiuni al Innobyte Solutions, companie românească de dezvoltare software specializată în eCommerce.

La începutul anului trecut, operațiunea era în etapa de due dilligence.

Valoarea estimată a tranzacției se ridică la 9,1 milioane lei, calculată în baza EBITDA obținut la nivelul anilor 2018-2020 și planificat pentru 2021, iar prețul final va fi stabilit în 2022, în baza EBITDA efectiv realizat.

Prima companie românească dezvoltatoare de soft listată la Bursa de Valori București, piața AeRo, Life Is Hard este furnizor de soluții pentru proiecte smart city, având platforma de brokeraj în asigurări 24broker.

În 2020, Life is Hard a început demersurile de preluare a fondului de comerț al altor două companii: Active Power Solutions, cel mai mare dealer telecom B2B (tranzacție încheiată în ianuarie 2021), respectiv Treecomm – distribuitor de soluții telecom pentru companii – tranzacție în desfășurare.
 

viewscnt
Afla mai multe despre
life is hard
innobyte