Livrările de PC-uri au scăzut cu 8% în primul trimestru

Livrările de PC-uri au scăzut cu 8% în primul trimestru
scris 13 apr 2020

Problemele de producție și logistică ale producătorilor, din cauza pandemiei COVID-19, au făcut ca piața de PC-uri să piardă 8 procente în primul trimestru.

53,7 milioane de PC-uri au fost livrate în primul trimestru al acestui an, conform analizei făcut de Canalys, ceea ce reprezintă o scădere de 8% față de aceeași perioadă a anului trecut.

Este cel mai mare declin din Q1 2016. Atunci, piața PC-urilor a scăzut cu 12%.

Scăderea, dublă față de cea din urmă cu un an, este pusă pe seama dificultăților de producție și livrare pe care pandemia le-a creat pentru producătorii de PC-uri.

Bittnet Group a atras peste 9 milioane de lei pe bursă CITEȘTE ȘI Bittnet Group a atras peste 9 milioane de lei pe bursă

Aceeași pandemie, care a forțat mulți angajați să lucreze de acasă, ar fi putut, însă, avea efectul unei creșteri a cererii de PC-uri, ceea ce, însă, nu se vede în rezultatele primului trimestru.

Ierarhia producătorilor de PC-uri a rămas neschimbată în această perioadă. Lenovo este în continuare lider, cu 12,8 milioane de unități livrate. Urmează HP (11,7 milioane de unități), Dell (10,5 milioane de unități), Apple (3,2 milioane de unități) și Acer (3,1 milioane de unități).

Din primii 5 producătorii, Apple a fost cel mai puternic afectat. Compania americană a pierdut peste 20% din cota de piață pe care o deținea.

viewscnt
Afla mai multe despre
pc
lenovo
hp
dell
apple
acer