Magazinul de conținut din Windows 10 promovează aplicații care facilitează accesul la muzică și filme piratate

Magazinul de conținut din Windows 10 promovează aplicații care facilitează accesul la muzică și filme piratate
Liviu Mihai
Liviu Mihai
scris 22 aug 2017

Magazinul oficial de conținut din cadrul sistemului de operare Windows 10 include și chiar promovează aplicații care promit utilizatorilor acces la filme pentru care nu au drepturi de difuzare.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Windows Store, magazinul oficial pe care Microsoft l-a creat pentru a grupa sub un singur acoperiș toate formele de conținut disponibile pentru sistemele sale de operare, de la muzică și filme, la jocuri și aplicații, are o problemă când vine vorba de aprobarea conținutului.

Zeci de aplicații care oferă filme piratate pot fi găsite extrem de ușor în Windows Store. Acestea apar nu doar în urma căutărilor, ci chiar și în listele automate de aplicații similare și aplicații recomandate.

Spre exemplu, mai multe astfel de aplicații, cu denumiri sugestive precum “HD Movies Online 2019” sau “Free Movies TV Shows” sunt afișate în secțiunea Trending din Windows Store, cea în care apar cele mai descărcate aplicații ale momentului.

Google anunță Android 8.0 Oreo. Ce aduce nou și când va fi disponibil CITEȘTE ȘI Google anunță Android 8.0 Oreo. Ce aduce nou și când va fi disponibil

Nu doar conținutul video este în discuție, ci și muzica. Există aplicații care, tot fără drepturi de difuzare, oferă servicii de streaming pentru o bază destul de bogată de melodii.

Mai mult, aceste aplicații afișează reclame ale unor branduri importante chiar prin intermediul platformei Ad Monetization a celor de la Microsoft.

Windows Store se află încă în faza de creștere, având nevoie de cât mai mult conținut (inclusiv aplicații) pentru a crea un ecosistem care să reprezinte o alternativă viabilă la cele dezvoltate de Apple și Google.

Așa se poate explica politica destul de relaxată pe baza căreia sunt aprobate aplicațiile în magazinul celor de la Microsoft – cu cât mai multe, cu atât mai bine. Curățenia, care presupune, printre altele, eliminarea aplicațiilor ilegale și promovarea aplicațiilor bine realizate, este un proces care vine, de obicei, mai târziu în viața unui magazin de conținut. Și Google și chiar Apple s-au confruntat de-a lungul timpului cu acest gen de probleme.

viewscnt
Afla mai multe despre
windows 10
microsoft
aplicatii
muzica
filme