Mai multe probleme grave, descoperite la TikTok

Mai multe probleme grave, descoperite la TikTok
Liviu Mihai
Liviu Mihai
scris 9 ian 2020

Pe baza unor vulnerabilități ale din ce în ce mai popularei aplicații, atacatorii ajungeau în poziția de a accesa și manipula în voie datele și conținutul utilizatorilor.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Compania de securitate israeliană Check Point a descoperit mai multe probleme în infrastructura folosită de TikTok, probleme prin care hackerii puteau accesa datele personale ale utilizatorilor și clipurile private.

Atacurile erau inițiate, ca multe altele de acest gen, prin trimiterea prin e-mail a unui link către o anumită pagină. Dacă utilizatorii vizați dădeau click pe link, atacatorii câștigau controlul asupra conturilor acestora.

Pe această cale, hackerii ajungeau să poată posta clipuri video și să vadă clipurile private ale contului respectiv.

Google Assistant ajunge la 500 de milioane de utilizatori și primește funcții noi CITEȘTE ȘI Google Assistant ajunge la 500 de milioane de utilizatori și primește funcții noi

O vulnerabilitate separată putea fi folosită pentru accesarea datelor personale.

TikTok a fost avertizată despre aceste probleme pe 20 noiembrie anul trecut și le-a reparat pe toate până pe 15 decembrie.

Aplicația chinezească se bucură de o creștere meteorică, nu doar ca număr de utilizatori, ci și a veniturilor. Se estimează că în ultimul trimestru al anului trecut TikTok a înregistrat venituri de 50 de milioane de dolari, o creștere de la an la an de 310%.

viewscnt
Afla mai multe despre
tiktok
securitate
hackeri