Managerii Google, Apple, Amazon și Microsoft s-au întâlnit cu președintele Biden într-o reuniune de urgență privind securitatea cibernetică, după un val de atacuri informatice

Managerii Google, Apple, Amazon și Microsoft s-au întâlnit cu președintele Biden într-o reuniune de urgență privind securitatea cibernetică, după un val de atacuri informatice
Profit.ro
Profit.ro
scris 26 aug 2021

Președintele american Joe Biden a convocat la Casa Albă o serie de oficiali, alături de Sundar Pichai (Google), Andy Jassy (Amazon), Tim Cook (Apple), Satya Nadella (Microsoft), dar și pe președinții marilor bănci, precum JP Morgan Chase, Bank of America, ai firmelor de asigurări și grupurilor care asigură servicii esențiale (apă, electricitate) pentru o reuniune de urgență privind securitatea cibernetică, după un val de atacuri informatice care a scos la iveală vulnerabilități majore.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente
27 mai - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a
30 mai - Maratonul Fondurilor Europene
6 iunie - Maratonul Energiei
13 iunie - Eveniment Profit: Piața de Capital.forum - Provocări pentru dezvoltarea piețelor și creșterea lichidității, Ediția a IV-a. Parteneri BCR, CEC Bank, Sphera, Teraplast

"Realitatea este că majoritatea infrastructurilor noastre esențiale sunt deținute și gestionate de sectorul privat, iar guvernul nu poate răspunde la această provocare singur", a declarat președintele.

Transformarea digitală, răspunsul industriei asigurărilor la provocările pandemiei. Emiterea și plata online a polițelor au crescut exponențial CITEȘTE ȘI Transformarea digitală, răspunsul industriei asigurărilor la provocările pandemiei. Emiterea și plata online a polițelor au crescut exponențial

"V-am invitat astăzi aici pentru că aveți puterea, capacitatea și responsabilitatea, cred, de a ridica nivelul în materie de securitate cibernetică. Avem mult de lucru", a adăugat el, potrivit Agerpres.

La finalul discuțiilor, marile societăți tehnologice, și în special cei trei lideri mondiali în servicii de cloud, au anunțat programe de formare și investiții în securitate cibernetică, potrivit unui comunicat.

Astfel, Microsoft intenționează să investească 20 de miliarde de dolari pe o perioadă de cinci ani pentru "a accelera eforturile de integrare a securității by default" în sistemele informatice, începând cu cele ale instituțiilor americane naționale și locale.

Transilvania Residence: un proiect imobiliar exclusivist în Brașov CITEȘTE ȘI Transilvania Residence: un proiect imobiliar exclusivist în Brașov

Amazon, la rândul său, a promis că va face accesibilă pentru public formarea în domeniul securității cibernetice concepută pentru angajații săi, în timp ce Google va investi 10 miliarde de dolari în cinci ani pentru "a ajuta la securizarea lanțurilor de aprovizionarea informatică" și a întări securitatea sistemelor așa-numite "open-source".

Furturile de date și atacurile de tip ransomware s-au înmulțit în ultimele luni, țintind diverse întreprinderi și organizații, printre care un operator american de oleoducte, o firmă de procesare a cărnii, sistemul informatic al serviciilor sanitare irlandeze și o mare companie aeriană indiană.

Aceste incidente "au creat un sentiment de urgență", a declarat un înalt responsabil al guvernului marți presei, înainte de a promite "anunțuri concrete". "Trebuie să evoluăm spre un sistem în care securitatea este asigurată by default", a precizat el.

Obiectivul reuniunii era identificarea deficiențelor care le permit piraților informatici să penetreze sistemele și deci să facă echipamentele și programele mai rezistente și mai impermeabile.

"Potrivit estimărilor voastre și calculelor noastre, circa o jumătate de milion de posturi nu sunt ocupate în securitate cibernetică", a subliniat miercuri Joe Biden.

RDF Arad a realizat investiții de 5.7 milioane euro în soluții de depozitare, tehnologie și utilaje și vizează să achiziționeze companii cu domenii de activitate conexe CITEȘTE ȘI RDF Arad a realizat investiții de 5.7 milioane euro în soluții de depozitare, tehnologie și utilaje și vizează să achiziționeze companii cu domenii de activitate conexe

Gigantul atac cibernetic care a lovit SUA la sfârșitul lui 2020 a afectat serverele de e-mail ale Microsoft și a compromis software-ul Orion al firmei americane SolarWinds, utilizat pentru gestionarea și supervizarea rețelelor informatice ale marilor companii sau administrații.

Acest episod a suscitat întrebări privind protecția celor 16 "infrastructuri-cheie", printre care energia, apărarea, producția industrială și alimentația.

Unii analiști au cerut sancțiuni mai ferme împotriva Rusiei și a altor țări acuzate că ar găzdui pirați informatici.

"Am raliat țările G7 pentru a lua măsuri împotriva națiunilor care îi adăpostesc pe acești infractori", a precizat președintele american.

"Și am avut un summit cu Vladimir Putin în care i-am spus cu claritate că așteptăm acțiuni și din partea sa, pentru că știu unde sunt și cine sunt", a mai spus Biden.

Alți experți propun o reglementare mai bună a criptomonedelor, utilizate de hackeri care solicită răscumpărări pentru a restabili un serviciu pe care l-au blocat, după principiului atacului de tip ransomware.

viewscnt
Afla mai multe despre
google
apple
amazon