Marea Britanie va investiga duopolul Android - iOS

Marea Britanie va investiga duopolul Android - iOS
Liviu Mihai
Liviu Mihai
scris 23 nov 2022

Sistemele de operare mobile Android și iOS vor face obiectul unei investigații aprofundate în Marea Britanie, care va analiza în ce măsură anumite componente ale celor două ecosisteme influențează negativ concurența.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Autoritatea pentru piețe și concurență din Marea Britanie, Competition and Markets Authority, anunță lansarea unei anchete care vizează atât Android, cât și iOS, cele două platforme care domină piața sistemelor de operare mobile.

Investigația aprofundată vine după una preliminară începută anul trecut, care a ajuns la concluzia că există numeroase îngrijorări că duopolul celor două sisteme afectează concurența pe mai multe piețe.

Intimitatea utilizatorilor de iPhone nu este ceea ce pretinde Apple, susține un studiu CITEȘTE ȘI Intimitatea utilizatorilor de iPhone nu este ceea ce pretinde Apple, susține un studiu

În special, viitoarea investigație va avea în vedere două aspecte - browser-ele web mobile și cloud gaming-ul.

Oficialii britanici vorbesc de faptul că cele două companii domină copios piața browser-elor mobile, ceea ce ar putea afecta concurența. În Marea Britanie, browser-ele bazate pe motoarele dezvoltate de Google și Apple dețin 97% din piață.

În ceea ce privește cloud gaming-ul, este avută în vedere restricționarea accesului la jocurile disponibile prin streaming. Acest aspect vizează în special Apple, care obligă dezvoltatorii să furnizeze jocurile exclusiv prin App Store.

Într-un răspuns oficial, Apple neagă că ar influența competiția în cele două piețe, spunând că nu blochează publicarea aplicațiilor de cloud gaming în App Store și că motorul WebKit oferă un nivel ridicat de securitate pentru celelalte browsere.

Google, de cealaltă parte, reiterează faptul că Android este cel mai deschis sistem de operare mobil și sugerează autorităților să caute comportamentul restrictiv mai degrabă la Apple.

viewscnt
Afla mai multe despre
marea britanie
apple
google
android
ios