VIDEO 1Password va folosi autentificarea biometrică în locul parolelor

VIDEO 1Password va folosi autentificarea biometrică în locul parolelor
Liviu Mihai
Liviu Mihai
scris 22 nov 2022

Managerul de parole 1Password va suporta tehnologia passkeys de la începutului anului viitor, promițând aducerea securității și simplității noului sistem pe cele mai folosite platforme.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

1 aprilie - Profit Health.forum Radiografia cheltuielilor din sănătate - cu sprijinul: Arpim, Bristol Meyers Squibb, Roche, Stada, MSD, UCB Pharma Romania
9 aprilie - Eveniment Profit.ro - Investiții vs Deficit: Provocări și riscuri sub impactul datoriei și deficitelor publice în creștere
23 aprilie - Maratonul de Educație Financiară

După Apple și Google, 1Password anunță implementarea suportului pentru passkeys - tehnologie dezvoltată de FIDO Alliance pentru a înlocui logarea pe bază de parole cu autentificarea biometrică.

Sistemul generează în fundal așa-numitele passkeys folosind smartphone-ul pentru a confirmarea identității, în vreme ce utilizatorul se va autentifica prin scanarea amprentei sau facială în loc să tasteze parola.

Intimitatea utilizatorilor de iPhone nu este ceea ce pretinde Apple, susține un studiu CITEȘTE ȘI Intimitatea utilizatorilor de iPhone nu este ceea ce pretinde Apple, susține un studiu

Nu doar că este mai comod pentru utilizatori să nu mai fie nevoiți să memoreze și să completeze parole, dar abordarea este și mai sigură, fiind mult mai dificil de falsificat datele biometrice decât de ghicit o parolă.

Tehnologia passkeys a fost deja implementată de Apple pe macOS și este testată de Google pe în Chrome și pe Android. Microsoft și-a anunțat și ea intenția de a o folosi, însă, nu a venit cu nimic concret până acum.

Dacă cei trei mari giganți se vor concentra pe propriile ecosisteme, 1Password și celelalte produse similare vin să ofere această soluție pe mai multe platforme. 1Password va folosi passkeys inclusiv pe iPhone, Android și Windows.

Numită de companie Universal Sign On, soluția va fi lansat la începutul anului viitor pe desktop, urmând ca suportul pentru dispozitive mobile să fie lansat ulterior.

Tehnologia este încă la început de drum, având nevoie de suportul dezvoltatorilor pentru a deveni cu adevărat utilă. Printre primele mari servicii care au implementat suportul pentru passkeys se numără eBay și PayPal.

viewscnt
Afla mai multe despre
1password
passkeys
apple
google
iphone
android