Mari platforme de tehnologie, ținta unor noi investigații din partea Comisiei Europene

Mari platforme de tehnologie, ținta unor noi investigații din partea Comisiei Europene
Andra Oprescu
Andra Oprescu
scris 10 nov 2023
Comisia Europeană a trimis în mod oficial către Meta, proprietarul Facebook, și Snap, care deține Snapchat, cereri de informații în baza Legii privind serviciile digitale (DSA), care impune reguli fără precedent giganților din domeniul tehnologiei.
Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale
 
Comisia solicită companiilor să furnizeze mai multe informații cu privire la măsurile pe care le-au luat pentru a-și îndeplini obligațiile legate de protecția minorilor în temeiul DSA, inclusiv obligațiile legate de evaluarea riscurilor și de măsurile de atenuare a acestora pentru a proteja minorii online, în special în ceea ce privește riscurile pentru sănătatea mintală și fizică, precum și cu privire la utilizarea serviciilor lor de către minori.
IBM a lansat un fond de investiții în valoare de 500 milioane dolari CITEȘTE ȘI IBM a lansat un fond de investiții în valoare de 500 milioane dolari

Meta și Snap trebuie să furnizeze Comisiei informațiile solicitate până la 1 decembrie. Pe baza evaluării răspunsurilor, Comisia va evalua etapele următoare. Aceasta ar putea implica deschiderea oficială a unei proceduri în temeiul DSA. În conformitate cu noua legislație, Comisia poate impune amenzi pentru informații incorecte, incomplete sau înșelătoare ca răspuns la o cerere de informații. În caz de lipsă de răspuns, Comisia poate decide să solicite informațiile prin decizie. În acest caz, lipsa unui răspuns în termenul stabilit ar putea duce la impunerea de penalități.

În urma desemnării lor ca platforme online foarte mari, platformele Meta și Snapchat trebuie să respecte întregul set de dispoziții introduse de DSA, inclusiv evaluarea și reducerea riscurilor legate de difuzarea de conținut ilegal și dăunător, orice efecte negative asupra exercitării drepturilor fundamentale, inclusiv asupra drepturilor copiilor, și asupra protecției minorilor. Meta a primit deja o cerere de informații referitoare la difuzarea de conținuturi teroriste și violente și de discursuri de ură, precum și la presupusa răspândire de dezinformare.
 
viewscnt
Afla mai multe despre
dsa
investigatii
snapchat
meta
platforme online