Mark Zuckerberg a acceptat să se întâlnească cu reprezentanți ai Parlamentului European la Bruxelles. Întâlnirea - cu ușile închise

Mark Zuckerberg a acceptat să se întâlnească cu reprezentanți ai Parlamentului European la Bruxelles. Întâlnirea - cu ușile închise
scris 16 mai 2018

Directorul executiv și fondatorul Facebook, Mark Zuckerberg, a acceptat să se deplaseze la Bruxelles pentru a se întâlni cu ''reprezentanți ai Parlamentului European'', care au cerut audierea sa pentru a da explicații despre rolul companiei în exploatarea de către firma de consultanță Cambridge Analytica a datelor persoanele a milioane de utilizatori ai rețelei, transmit AFP și Reuters.

Zuckerberg se va întâlni cu președinții diferitelor grupuri politice din PE și cu membri ai Comisiei pentru libertăți civile, arată Agerpres.

Întâlnirea se va ține cu ușile închise în timpul unei ''conferințe a președinților'', care are loc în mod tradițional joi, a explicat ulterior o sursă din Parlamentul European.

FOTO Facebook anunță un nou design pentru Messenger CITEȘTE ȘI FOTO Facebook anunță un nou design pentru Messenger

Mark Zuckerberg, care a fost audiat luna trecută timp de 10 ore în Congresul american, propusese inițial ca în fața eurodeputaților să se prezinte un vicepreședinte al Facebook.

Tot miercuri, biroul președintelui francez Emmanuel Macron a informat că acesta va avea, pe 23 mai, la Paris, o întâlnire cu Mark Zuckerberg și cu alți în jur de 50 de șefi ai unor companii din domeniile tehnologiei de vârf, printre care IBM, Intel Corp și Microsoft. 

viewscnt

Informaţiile publicate de Profit.ro pot fi preluate doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea în lead a sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.

Afla mai multe despre
zuckerberg
bruxelles