FOTO Apple lansează iOS 11.3, update-ul care introduce opțiunea de dezactivare a încetinirii iPhone-urilor

FOTO Apple lansează iOS 11.3, update-ul care introduce opțiunea de dezactivare a încetinirii iPhone-urilor
Liviu Mihai
Liviu Mihai
scris 30 mar 2018

Versiunea 11.3 de iOS este disponibilă și poate fi instalară deja de utilizatorii dispozitivelor mobile produse de Apple.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

De ce este important: Această versiune permite utilizatorilor să configureze sistemul prin care Apple a recunoscut că încetinește intenționat procesoarele de pe iPhone.

iOS 11.3 aduce câteva noutăți și mai multe reparații de bug-uri, însă dintre toate cea mai importantă, prin prisma impactului asupra utilizării și a mediatizării, este cea numită Battery Health.

Disponibilă în noua versiune de iOS în variantă Beta, Battery Health informează utilizatorul cu privire la sănătatea bateriei și îl lasă pe acesta să aleagă nivelul de performanță al procesorului.

Apple modifică sistemul de gestionare a datelor clienților, pentru a respecta regulile mai stricte ale UE CITEȘTE ȘI Apple modifică sistemul de gestionare a datelor clienților, pentru a respecta regulile mai stricte ale UE

O baterie care funcționează în condiții optime permite folosirea procesorului la frecvență maximă, în timp ce în cazul în care bateria este afectată, se recomandă scăderea frecvenței procesorului pentru evitarea problemelor.

Aceasta este și justificare susținută de Apple în momentul în care s-a descoperit că-și încetinește intenționat și în secret propriile telefoane: faptul că este o măsură de prevenție menită să evite problemele create de bateriile care se defectează în timp.

Apple reducea de la distanță frecvența de procesoare a iPhone-urilor după 6 luni de la activare, fapt care, dacă justificarea Apple stă în picioare, înseamnă că bateriile unui telefon premium nu funcționează corect decât jumătate de an din momentul în care încep să fie folosite.

Alături de Battery Health, iOS 11.3 mai aduce upgrade-uri modulului ARKit pentru realitate augmentată, noi Animoji-uri pentru iPhone X și mai multe îmbunătățiri pe partea de stabilitate.

FOTO Apple lansează iOS 11.3, update-ul care introduce opțiunea de dezactivare a încetinirii iPhone-urilor

viewscnt
Afla mai multe despre
apple
iphone
ios