Mark Zuckerberg vrea să integreze infrastructurile WhatsApp, Instagram și Facebook Messenger

Mark Zuckerberg vrea să integreze infrastructurile WhatsApp, Instagram și Facebook Messenger
scris 26 ian 2019

Directorul general al Facebook, Mark Zuckerberg, intenționează să unifice infrastructurile de mesagerie ale serviciilor WhatsApp, Instagram și Facebook Messenger și să încorporeze criptarea integrală a acestor aplicații, a relatat publicația New York Times, transmite Reuters.

Cele trei servicii vor rămâne însă aplicații independente, au declarat patru persoane implicate în acest proces, citate de publicație, potrivit News.ro.

Facebook a anunțat că lucrează pentru îmbunătățirea criptării produselor de mesagerie și că analizează modalități prin care utilizatorii să se conecteze mai ușor între rețele.

Vodafone ia o \ CITEȘTE ȘI Vodafone ia o "pauză" în introducerea de echipamente Huawei

”Au loc multe discuții și dezbateri, în condițiile în care începem un lung proces de stabilire a detaliilor”, a spus un purtător de cuvânt.

După ce vor avea loc aceste schimbări, un utilizator al Facebook, de exemplu, va putea să trimită un mesaj criptat cuiva care are doar cont pe WhatsApp, potrivit New York Times.

Criptarea integrală (end-to-end encryption) protejează mesajele astfel încât acestea să nu fie vizualizate decât de participanții la conversație.

viewscnt
Afla mai multe despre
zuckerberg
integrare
infrastructuril
whatsapp
instagram
facebook
messenger