Medicii din SUA pot diagnostica bolile cardiace cu ajutorului smartphone-ului

Medicii din SUA pot diagnostica bolile cardiace cu ajutorului smartphone-ului
Andra Oprescu
Andra Oprescu
scris 4 sep 2015

Telefoanele inteligente au adus schimbări în diferite domenii, iar medicina nu face excepție. Există deja numeroase aplicații care detectează probleme de sănătate diverse sau realizează chiar electrocardiograme, iar la începutul lunii septembrie agenția care reglementează utilizarea dispozitivelor medicale în SUA a aprobat folosirea de către personalul medical a unui dispozitiv, conectat la o aplicație pentru smartphone, care aduce îmbunătățiri clasicului stetoscop.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Dispozitivul, numit Eko Core, poate fi achiziționat separat la prețul de 199 dolari și atașat ulterior unui stetoscop obișnuit sau poate fi cumpărat direct împreună cu un stetoscop pentru 299 dolari, potrivit TechInsider.

Eko Core amplifică și înregistrează semnalele sonore transmise de stetoscop , apoi le trimite prin bluetooth către o aplicație pentru iPhone . Medicii pot înregistra bătăile inimii pentru a le analiza mai târziu sau pentru a putea face comparații.

Echipa care a inventat dispozitivul are planuri mari și a început deja studiile clinice pentru a integra o funcție care compară bătăile inimii pacienților consultați cu ajutorul acestui dispozitiv cu unele de referință,  stetoscopul detectând astfel singur dacă ritmul cardiac este normal sau nu. Utilizarea pe scară largă a unei aplicații de acest fel ar simplifica munca medicilor și ar putea grăbi diagnosticarea pacienților.

”Se pune problema dacă software-ul poate identifica singur patologiile inimii (...). Pe măsură ce dispozitivul este utilizat, ar trebui să existe mai multe date și precizia să crească”, a spus Dr. John Chorba, cercetător la  Universitatea California din San Francisco, citat de New York Times.

viewscnt
Afla mai multe despre
eko core
stetoscop
smartphone
tehnologie