Mesaj de la Bruxelles - Statele UE pot restricționa sau opri colaborarea cu furnizorii 5G de mare risc

Mesaj de la Bruxelles - Statele UE pot restricționa sau opri colaborarea cu furnizorii 5G de mare risc
scris 22 ian 2020

Statele Uniunii Europene pot restricționa sau exclude furnizorii de echipamente destinate rețelelor 5G din componentele esențiale ale infrastructurii lor de telecomunicații, conform noilor recomandări ce vor fi emise săptămâna viitoare de Comisia Europeană, relatează miercuri agenția Reuters citând surse din domeniu.

Aceste noi instrucțiuni, fără caracter obligatoriu, fac parte dintr-o serie de măsuri de combatere a riscurilor cibernetice la nivel național și comunitar, în special a celor legate de compania chineză Huawei Technologies, scrie Agerpres.

Netflix a atras 8,8 milioane de abonați noi în Q4 2019 CITEȘTE ȘI Netflix a atras 8,8 milioane de abonați noi în Q4 2019

Totuși, recomandările Comisiei nu menționează explicit vreo țară sau companie anume, potrivit respectivelor surse. ''Măsuri de securitate mai stricte vor fi aplicate în cazul furnizorilor de mare risc pentru părțile sensibile ale rețelei ori pentru infrastructura de bază'', indică una dintre surse.

Comisarul european pentru economie digitală, Margrethe Vestager, este așteptată să anunțe noile recomandări pe 29 ianuarie.

Elaborarea unui audit de către statele membre sau chiar emiterea unor certificate pentru furnizorii de mare risc ar urma să se regăsească printre celelalte măsuri cuprinse în aceste recomandări.

viewscnt
Afla mai multe despre
5g
uniunea europeana