Meta, Microsoft și sute de alte companii dețin mărci comerciale asupra noului nume al Twitter

Meta, Microsoft și sute de alte companii dețin mărci comerciale asupra noului nume al Twitter
Profit.ro
Profit.ro
scris 26 iul 2023

Decizia miliardarului Elon Musk de a schimba marca Twitter în X ar putea fi complicată din punct de vedere legal: companii precum Meta și Microsoft au deja drepturi de proprietate intelectuală pentru aceeași literă, transmite Reuters.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente
27 mai - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a
30 mai - Maratonul Fondurilor Europene
6 iunie - Maratonul Energiei
13 iunie - Eveniment Profit: Piața de Capital.forum - Provocări pentru dezvoltarea piețelor și creșterea lichidității, Ediția a IV-a. Parteneri BCR, CEC Bank, Sphera, Teraplast

X este atât de utilizat și citat în mărcile înregistrate încât este un candidat pentru provocări legale - iar compania cunoscută anterior sub numele de Twitter s-ar putea confrunta cu propriile probleme în apărarea mărcii sale X, în viitor, scrie News.ro.

Apple ar putea scumpi modelele iPhone 15 Pro și Pro Max CITEȘTE ȘI Apple ar putea scumpi modelele iPhone 15 Pro și Pro Max

”Există o șansă de 100% ca Twitter să fie dată în judecată pentru asta de cineva”, a declarat avocatul pentru mărci comerciale Josh Gerben, care a spus că a numărat aproape 900 de înregistrări active de mărci comerciale din SUA care acoperă deja litera X într-o gamă largă de industrii.

Musk a redenumit luni rețeaua de socializare Twitter drept X și a dezvăluit un nou logo pentru platforma de socializare, o versiune stilizată alb-negru a literei.

Proprietarii de mărci comerciale, care protejează lucruri precum nume de mărci, sigle și sloganuri care identifică sursele de produse, pot pretinde încălcarea dreptului în cazul în care alte mărci ar provoca confuzie consumatorilor.

Remediile variază de la daune bănești până la blocarea utilizării.

Din 2003, Microsoft deține o marcă X legată de comunicațiile despre sistemul său de jocuri video Xbox.

Meta Platforms - a cărei platformă Threads este un nou rival al Twitter, deține o marcă comercială federală înregistrată în 2019, care acoperă litera ”X” alb-albastru pentru domenii, inclusiv software și social media.

LVMH anunță o creștere puternică de profit, datorită Asiei și Europei CITEȘTE ȘI LVMH anunță o creștere puternică de profit, datorită Asiei și Europei

Meta și Microsoft probabil că nu vor da în judecată decât dacă se vor simți amenințate că X-ul Twitter încalcă capitalul de brand pe care l-au construit, a spus Gerben.

Cele trei companii nu au răspuns solicitărilor de comentarii.

Meta însăși a atras probleme de proprietate intelectuală atunci când și-a schimbat numele din Facebook.

Se confruntă cu procese în materie de mărci intentate anul trecut de firma de investiții Metacapital și compania de realitate virtuală MetaX și a soluționat un altul pentru noul său logo cu simbol infinit.

Și dacă Musk reușește să schimbe numele, alții ar putea să pretindă marca ”X” pentru ei înșiși.

”Având în vedere dificultatea de a proteja o singură literă, în special una la fel de populară din punct de vedere comercial precum ”X”, protecția Twitter se va limita probabil la o grafică foarte asemănătoare cu logo-ul X”, a declarat Douglas Masters, avocat în mărci înregistrate la firma de avocatură Loeb & Loeb.

Allianz schimbă strategia - își separă operațiunile de asigurări pentru companii, inclusiv în România. O nouă denumire CITEȘTE ȘI Allianz schimbă strategia - își separă operațiunile de asigurări pentru companii, inclusiv în România. O nouă denumire

”Sigla nu are prea multe elemente distinctive, așa că protecția va fi foarte îngustă”.

Insider a relatat mai devreme că Meta deținea o marcă X, iar avocatul Ed Timberlake a scris pe Twitter că Microsoft deținea la rândul său una.

viewscnt
Afla mai multe despre
meta
microsoft
twitter