Tranzacții: Mytilineos a vândut 4 dezvoltatori de fotovoltaice oltenești unui fond de investiții, pe 3 dintre ei imediat după ce i-a cumpărat. Administratori de la gigantul Aquila Group, cu active de peste 14 miliarde euro

Tranzacții: Mytilineos a vândut 4 dezvoltatori de fotovoltaice oltenești unui fond de investiții, pe 3 dintre ei imediat după ce i-a cumpărat. Administratori de la gigantul Aquila Group, cu active de peste 14 miliarde euro
Adi Mosoianu
Adi Mosoianu
scris 7 mai 2024

Metka EGN, o subsidiară a grupului grec Mytilineosa achiziționat 4 firme din România ce dezvoltă proiecte de parcuri fotovoltaice în Oltenia, de la foștii asociați români, italieni și olandezi ai acestora, și le-a revândut ulterior unui fond de investiții înregistrat în Luxemburg, pe 3 dintre ele practic imediat după ce le-a cumpărat, relevă date analizate de Profit.ro.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 iulie - Maraton Medika TV - Sanatatea Aparatului Urinar
30 iulie - Maraton Profit News TV: Inteligența Artificială în Economie

Înainte de a fi prezentată aici, informația a fost anunțată cu mult înainte pe Profit Insider

Firmele au în dezvoltare proiecte de parcuri fotovoltaice cu putere instalată cumulată de peste 290 MW în comunele Brabova (peste 84 MW), Bucovăț (83 MW). Pleșoi (peste 74 MW) și Robănești (peste 49 MW) din județul Dolj, deja cu avize tehnice de racordare (ATR) din partea Transelectrica.

Val de turiști anticipat spre Spania, companiile aeriene recurg deja la măsuri de urgență pentru a face față CITEȘTE ȘI Val de turiști anticipat spre Spania, companiile aeriene recurg deja la măsuri de urgență pentru a face față

Valoarea totală a investițiilor necesare pentru construirea celor 4 unități de producție de energie regenerabilă este estimată la peste 200 milioane euro. Parcurile solare vor ocupa o suprafață totală de teren de circa 263 de hectare.

Trei dintre firmele dezvoltatoare, cu proiecte la Brabova, Bucovăț și Pleșoi, au fost revândute de către Metka EGN la doar câteva zile după achiziție. În cazul tuturor patru, cumpărătorul este un fond de investiții înregistrat în Luxemburg, European Sustainable Project XXIII Sarl. 

Microsoft va investi 1,5 miliarde de dolari într-o companie de inteligență artificială CITEȘTE ȘI Microsoft va investi 1,5 miliarde de dolari într-o companie de inteligență artificială

Înțelegerile prevăd că parcurile fotovoltaice vor fi construite chiar de către vânzătorul Metka EGN, în baza unor contracte de proiectare, achiziție și construire (EPC) încheiate cu firmele vândute. Între Metka și acestea, acum controlate de European Sustainable Project XXIII Sarl, vor fi încheiate și contracte de prestări de servicii cu privire la proiecte.

Fondul a numit doi administratori noi, aceiași, la fiecare dintre firmele dezvoltatoare, ambii lucrând la asset-managerul specializat în energie și infrastructură Aquila Group.

Fondat și condus de antreprenorii germani Roman Rosslenbroich și Dieter Rentsch, Aquila Group are în administrare active de peste 14 miliarde euro.

viewscnt
Afla mai multe despre
mytilineos
metka egn
mytilineos ppc
parc fotovoltaic oltenia
investiții energie regenerabilă