Miliardarul Warren Buffett, avertisment despre inteligența artificială: „Am lăsat duhul să iasă din lampă atunci când am dezvoltat armele nucleare.”

Miliardarul Warren Buffett, avertisment despre inteligența artificială: „Am lăsat duhul să iasă din lampă atunci când am dezvoltat armele nucleare.”
Profit.ro
Profit.ro
scris 5 mai 2024

Miliardarul Warren Buffett a lansat un avertisment dur în ce privește inteligența artificială, despre care spune că va declanșa o explozie de fraude pe internet. El susține că fenomenul va lua amploare în perioada următoare, iar escrocheriile „vor fi mai convingătoare ca niciodată”, relatează Business Insider.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente
20 mai - Eveniment News.ro “Energy Road - Energie la tine acasă”. Parteneri: AS & Partners, FPPG, Delgaz Grid, Hidroelectrica, Nuclearelectrica, Premier Energy, Romgaz
30 mai - Maratonul Fondurilor Europene. Parteneri: BCR, BRD, CEC
4 iunie - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a. Parteneri: 123Credit, Cushman and Wakefield
6 iunie - Maratonul Energiei
13 iunie - Eveniment Profit: Piața de Capital.forum - Provocări pentru dezvoltarea piețelor și creșterea lichidității, Ediția a IV-a. Parteneri BCR, BVB, CEC Bank, Infinity Capital Investments, Sphera, Teraplast

„Escrocheria a făcut întotdeauna parte din scena americană”, a declarat sâmbătă, în timpul adunării anuale a acționarilor companiei sale, celebrul investitor și CEO al Berkshire. Cu toate acestea, Buffett susține că imaginile și videoclipurile create cu ajutorul inteligenței artificiale au devenit atât de convingătoare încât este practic imposibil să discerni dacă sunt reale sau nu și avertizează că frauda pe internet este un fenomen care ia amploare, arată Digi 24.

Apple are ambiții mari în AI, dar cu costuri mai mici decât rivalii. Nemulțumiri că producătorul de iPhone nu are nicio poveste despre AI CITEȘTE ȘI Apple are ambiții mari în AI, dar cu costuri mai mici decât rivalii. Nemulțumiri că producătorul de iPhone nu are nicio poveste despre AI

„Când te gândești la potențialul oamenilor de a înșela ...va fi industria care se va dezvolta cel mai mult din toate timpurile”, a spus el. Buffett și-a amintit că a văzut o înregistrare video deepfake cu el însuși, pe care un escroc o folosea pentru a cere bani de la străini. „Practic, mi-aș fi trimis bani mie însumi în vreo țară nebună”, a glumit el.

„Inteligența artificială, o bombă atomică” Buffett a comparat, de asemenea, apariția inteligenței artificiale cu crearea bombei atomice, reluând comentariile pe care le-a făcut la întâlnirea Berkshire de anul trecut. „Am lăsat duhul să iasă din lampă atunci când am dezvoltat armele nucleare”, a spus el.

Franța investighează TotalEnergies pentru un atac islamist CITEȘTE ȘI Franța investighează TotalEnergies pentru un atac islamist

„Acel duh a făcut niște lucruri teribile în ultima vreme. Puterea duhului mă sperie de moarte”, mai spune miliardarul.

„Inteligența artificială este oarecum similară. S-ar putea să ne dorim să nu fi văzut niciodată acel duh”, a adăugat Buffett. Miliardarul, care a lăudat potențialul enorm al inteligenței artificiale cu ani înainte de lansarea ChatGPT, a subliniat că nu este expert în această tehnologie în curs de dezvoltare.

Tesla versus Tesla: Proces pentru furtul mărcii CITEȘTE ȘI Tesla versus Tesla: Proces pentru furtul mărcii

„Nu știu nimic despre AI, dar asta nu înseamnă că îi neg existența sau importanța sau orice altceva de acest gen”, a conchis el.

viewscnt
Afla mai multe despre
buffet
ai