Microsoft a raportat rezultate sub așteptări în trimestrul 3 fiscal; acțiunile au scăzut cu 5%

Microsoft a raportat rezultate sub așteptări în trimestrul 3 fiscal; acțiunile au scăzut cu 5%
Profit.ro
Profit.ro
scris 22 apr 2016

Microsoft a raportat rezultate sub așteptările analiștilor în trimestrul trei fiscal încheiat la 31 martie, ceea ce arată că atenția mai mare acordată serviciilor cloud nu a compensat în totalitate contractarea pieței computerelor personale, transmite Reuters.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Acțiunile Microsoft au scăzut cu 5% după anunțarea rezultatelor, în timpul tranzacțiilor electronice de după închiderea bursei din New York, scrie News.ro

Veniturile grupului au scăzut la 20,53 de miliarde de dolari în primul trimestru, de la 21,73 miliarde de dolari în urmă cu un an.

Profitul net a coborât  la 3,76 miliarde de dolari, de la 4,99 miliarde de dolari.

Excluzând elementele excepționale, Microsoft a obținut un profit pe acțiune de 62 de cenți, în timp ce analiștii anticipau un profit de 64 de cenți.

EXCLUSIV Noua ordonanță de salarizare blochează sporurile și 7 indemnizații, o parte dintre bugetari mai așteaptă până în 2020-2021 CITEȘTE ȘI EXCLUSIV Noua ordonanță de salarizare blochează sporurile și 7 indemnizații, o parte dintre bugetari mai așteaptă până în 2020-2021

Profitul operațional la divizia de productivitate și procesare a afacerilor, care include softul Office, a scăzut cu 7%, în timp ce veniturile au urcat cu 1%, la 6,5 miliarde de dolari.

În cazul diviziei More Personal Computing, care reunește sistemul de operare Windows, computerul Surface și sistemul de jocuri Xbox, profitul operațional a avansat cu 57% față de intervalul similar al anului trecut, la 1,65 miliarde de dolari.

Veniturile diviziei au crescut cu 1%, la 9,46 miliarde de dolari, în perioada ianuarie-martie.

Livrările mondiale de PC-uri au scăzut cu 11,5% în intervalul analizat, potrivit datelor firmei de analiză a pieței IDC.

Veniturile diviziei de servicii cloud au urcat cu 3,3%, la 6,1 miliarde de dolari.

viewscnt
Afla mai multe despre
microsoft