Opera va oferi VPN gratuit

Opera va oferi VPN gratuit
scris 22 apr 2016

Browser-ul norvegian Opera va fi primul care va include în mod implicit un serviciu VPN.

VPN-urile (Virtual Private Network) au rolul de a redirecționa traficul cu ajutorul unor servere locate în diverse țări pentru a-l face mai greu de urmărit.

Utilizatorii pot folosi un serviciu VPN pentru a se bucura de o intimitate crescută sau, cum este cazul mai frecvent, pentru a accesa site-uri blocate ori care au conținut care nu este în mod normal accesibil în țara lor.

De exemplu, utilizatorii de la noi pot folosi un VPN pentru a accesa conținutul Netflix care este disponibil în alte țări, țări care beneficiază de o bază mai mare de filme și seriale.

Un alt scenariu de utilizatare a VPN-urilor este pentru accesarea unor site-uri precum YouTube sau Twitter, care ajung să fie blocate în țări ale căror conduceri aleg să blocheze accesul cetățenilor la informație.

Oricare ar fi scopul pentru care este necesar un VPN, Opera tocmai a făcut mult mai simplă folosirea unui astfel de serviciu.

Nu doar că este primul browser major care oferă un VPN în mod implicit, fără necesitatea instalării unei extensii, dar este și gratuit. În mod tradițional, majoritatea VPN-urilor sunt disponibile contracost.

Opera oferă acest serviciu pentru a atrage utilizatorii avansați, așa cum a anunțat și în momentul lansării primei versiuni oficiale. Nu este primul pas pe care Opera îl face în acest sens, browser-ul norvegian achiziționat recent de un consorțiu chinez integrând și un adblock în același mod.

VPN-ul oferit de Opera este disponibil în acest moment în versiunea de test, dedicată dezvoltatorilor, urmând ca în viitor să-și facă loc și în versiunea standard. Opțiunea trebuie activată din meniul de setări pentru a putea fi folosită.

În prezent, VPN-ul celor de la opera suportă IP-uri doar din trei țări, Statele Unite, Canada și Germania, dar compania promite în cadrul unui post de pe propriul blog că numărul țărilor va crește treptat în viitor.

viewscnt
Afla mai multe despre
opera
browser
vpn